REHAU luidt een nieuw tijdperk in bij vloerverwarming

Join the NEOlution – RAUTHERM NEO-X5 buis

Het is tijd voor nieuwe buistechnologie: nieuw materiaal, nieuwe kleur, doordachte mogelijkheden. Met de ontwikkeling van de RAUTHERM NEO-X5 wil de polymeer-specialist REHAU de markt voor vloerverwarming revolutioneren. Het resultaat: een duurzame buis met hoog installatiecomfort. 

Het NEOlution principe

Met RAUTHERM NEO-X5 komen nieuwe mogelijkheden samen met betrouwbare REHAU-kwaliteit. Als eerste in Europa maakt REHAU gebruik van UV-licht bij het hoogwaardig vernetten. Een unieke, schone en duurzaam aangestuurde productiemethode die een PE-Xa kwaliteit evenaart. De violet gekleurde buis is een knipoog naar deze vernieuwende productietechnologie, waardoor de buis nog soepeler is te verleggen, vooral ter hoogte van de bochten. Daarnaast zorgt de 5-laagse buisopbouw met ingesloten zuurstofdichte laag, voor nog meer zekerheid. Door zijn robuuste opbouw en verwerkingstemperatuur tot -10 °C is heb je de ideale buis voor de bouw in handen. 

Naast bescherming voorkomt deze speciale buitenlaag van de buis ook het krakende geluid in droge verlegsystemen, bij krimpen of uitzetten van de buis in functie. De RAUTHERM NEO-X5 buis is uiteraard met alle RAUTHERM verlegsystemen te combineren.

Innovatief en duurzaam

REHAU richt zich op duurzaamheid door met 100 procent groene stroom en afvalarm te produceren, zo ook bij de vervaardiging van deze nieuwe buis.

De RAUTHERM NEO-X5 buizen worden vanaf mei geïntroduceerd in de diameters 16 en 17 mm en in het 4e kwartaal van dit jaar zullen de diameters 10 en 14 mm volgen. 

Join the NEOlution!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie