Gordingloos bouwen met SlimFixXT Max

De voordelen van traditionele prefab met de flexibiliteit van dakelementen

Het tekort aan mankracht op de bouw is een oplopend probleem. Een mogelijke oplossing is prefab-matig bouwen. Traditionele prefab-concepten zijn echter vrij kostbaar, ingewikkeld en vergen veel voorbereidingstijd. De tijdswinst zit vooral in het snel in elkaar zetten op de bouwplaats, maar er is nauwelijks marge voor eventuele fouten, wat het bouwproces weinig flexibel maakt. Met het prefab-concept SlimFixXT Max biedt IsoBouw de oplossing. 

Scharnierende prefab dakelementen op maat

De projectspecifiek op maat gemaakte SlimFixXT Max bevat dragende constructieve tengels en een scharnierende verbinding in de nok. Hierdoor wordt een onderconstructie, zoals nok- en tussengordingen, overbodig. Indien van toepassing worden knieschot, muurplaat en F-ankers direct meegeleverd. De elementen zijn voorzien van een hijsvoorziening, voorgeboorde bevestigingsgaten en vaste aanslagen voor het plaatsen van de elementen op de muurplaat en het bevestigen van het knieschot. Bovendien zijn de elementen afgewerkt met een esthetische witte binnenzijde. Kortom; met SlimFixXT Max wordt u ontzorgd en profiteert u van een snelle montagetijd.

Meer flexibiliteit   

SlimFixXT Max biedt het gemak van traditionele prefab met de flexibiliteit van dakelementen.

En dat begint al bij de levertijd. Deze is beduidend korter dan bij prefab-kappen. Veel producteigenschappen vereenvoudigen de werkzaamheden, zoals de 44 mm hoge tengels. Hierdoor is het mogelijk om met standaard latten aan te sluiten, voor bijvoorbeeld de realisatie van een bakgoot. Een ander voorbeeld is de opname van twee constructieve ribben in het element aan de gootzijde. Deze verhogen de afwerkingsmogelijkheden. 

Andere voordelen van SlimFixXT Max zijn: Dakramen kunnen direct, of op een later moment, worden geplaatst zonder extra onderconstructie en de pannenkeuze kan tot het laatste moment worden bepaald door het ontbreken van de panlatten. Voor nog meer gemak kunnen de elementen fabrieksmatig worden uitgevoerd met een kopgeveloverstek-voorziening, boei- of gootverjonging of dakraam- en dakkapelsparingen. 

Maximale luchtdichting

Bij SlimFixXT Max zitten op meerdere plekken voorzieningen om een compleet luchtdichte dakconstructie te realiseren. Zo zitten er extra groeven in de randafwerking voor een perfecte luchtdichting met flexibel blijvende PU-schuim. Aan de binnenzijde worden de naden afgedicht met behulp van luchtdichte naadprofielen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie