Houten plafonds: de sleutel tot een aangenaam binnenklimaat!

Een plafond die de ruimte verrijkt en aanvult. Geen kille en standaard afwerking maar een plafond met een warme en natuurlijke uitstraling. Om een ruimte een aangenaam binnenklimaat te geven, is het werken met hout de ideale oplossing. Bouwen met hout is ecologisch zeer verantwoord. Het is een prachtig bouwmateriaal, het is duurzaam en zorgt voor een minimale milieubelasting. Je legt voor een lange tijd CO2 vast en het heeft veel prettige eigenschappen voor de gebruiker.

Projecten waarin de waarde van hout wordt bewezen

Maar waar heeft een houten plafond vooral zijn toegevoegde waarde? Dit is in een ruimte waarbij belevings- en gebruikswaarde een belangrijke rol spelen. Derako heeft wereldwijd vele prachtige houten plafonds en wanden mogen leveren, waarbij de toegevoegde waarde van hout volledig tot zijn recht komt.

Een mooi voorbeeld hiervan is het kantoorgebouw van de PKO Chmielna bank in Polen. Een project met bijna 6000 m2 aan houten systemen. Alle verdiepingen in dit kantoor zijn voorzien van massief houten grill plafonds. Zowel loshangend als eiland in een grotere open ruimte maar ook als geïntegreerd plafond in een lange hal. Ook diverse wanden zijn voorzien van een houten bekleding. Gecombineerd met groene wanden en vele levendige planten geeft het de ruimte een aangename uitstraling. Als je de projectfoto’s bekijkt zal niemand vermoeden dat je op grote hoogte in een enorm stedelijk kantoorgebouw zit.

Van kantoorgebouwen, luchthavens, zwembaden tot winkelcentra; een houten plafond is overal toepasbaar. Bekijk de voorbeelden.

Grill roosterplafond

Het Derako grill roosterplafond is ideaal te combineren met klimaatsystemen. Bovendien maakt het open karakter van het grillplafond en de aanpasbare maatvoeringen het mogelijk om ze goed te combineren met verschillende lichtarmaturen en sprinklers.

Het systeem verschaft maximale ontwerpvrijheid en met de staande houten delen in het grill-element creëert u eenvoudig een bijzondere dieptewerking. Het systeem is beschikbaar in vier uitvoeringen; van standaard kostengunstige panelen tot bijzondere plafondvormen en -effecten. Ook is het mogelijk om bij Derako ontwerpen te maken met natuurlijk houtfineer.

Mocht u meer informatie willen? Onze adviseurs helpen u graag bij het vinden van de juiste houten plafondafwerking voor uw project. Op de website vindt u BIM-bestanden, documentatie en vraagt u eenvoudig een sample aan.

« Nieuws overzicht