Kennis en vakmanschap

Al meer dan 66 jaar uw partner in geluidsbeheersing

Bij Merford reduceren we iedere vorm van geluidsoverlast en maken we gewenst geluid tot een beleving. Met innovatieve en hoogwaardige oplossingen op het gebied van geluidsbeheersing en maatwerk akoestische deuren. Brede kennis combineren we met technisch vakmanschap, in iedere fase van een project.

De impact van ruimteakoestiek

Akoestiek kan een aanzienlijke invloed hebben op ons welzijn en onze gezondheid. Een slechte akoestiek kan bijvoorbeeld leiden tot vermoeidheid, stress en hoofdpijn. Dit komt doordat ongewenste geluiden, zoals echo’s, galm en achtergrondlawaai, onze hersenen belasten en ons afleiden van onze taken. Een goede akoestiek daarentegen kan ons helpen om beter te concentreren, ons stressniveau te verminderen en ons comfortabeler te laten voelen in een ruimte. Dit laatste is bijvoorbeeld erg belangrijk in scholen en ziekenhuizen. Iedere ruimte heeft zo zijn eigen gewenste akoestiek. Dit is in een ziekenhuis heel anders dan in een concertzaal of thuisbioscoop. Het is daarom belangrijk om doelen te bepalen alvorens er een oplossing voor de akoestiek wordt bedacht. Door een goede akoestiek te creëren, kunnen we het geluidsniveau en ongewenste effecten als galm en echo’s in een ruimte verminderen, het gewenste geluid juist benadrukken en op lange termijn ons gehoor beschermen.

Merford Gorinchem

Al sinds de oprichting van het bedrijf is Merford gevestigd in Gorinchem. Het pand van Merford is in de loop der jaren gegroeid van ca. 200m² in 1956 naar ca. 20.000m² anno 2023. Engineering, productie, logistiek, kantoor, winkel en showroom staan met elkaar in verbinding onder één dak. Samen met meer dan 150 medewerkers zorgen we voor de realisatie van projecten die in het teken staan van (ruimte) akoestiek, geluidsbeheersing en speciale deuren in meer dan 64 verschillende landen. Naast het hoofdkantoor en productievestiging in Gorinchem zijn er nog twee verkoopkantoren in België en het Verenigd Koninkrijk. Deze klanten worden bedient vanuit het eigen land.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie