Combineer akoestiek en esthetiek in de wand, met Soundblox

In elke ruimte waar de robuustheid net zo belangrijk is als de ruimteakoestiek, zijn Soundblox akoestische betonblokken de ideale oplossing om zowel geluidabsorptie als geluidisolatie én brandwerendheid in één constructieve wand te combineren. Zowel in binnen- als buitentoepassingen. En het ziet er nog top uit ook. Dat verwacht je niet van beton…

Soundblox zeer geschikt voor ruimtes met extreme condities

Ook in zwembaden en andere ruimtes waar niet alleen de ruimteakoestiek een extra uitdaging vormt maar ook speciale eisen worden gesteld aan de materialen vanwege de hoge vochtigheidsgraad, kunnen Soundblox dé oplossing zijn voor akoestische klimaatbeheersing. Zo is de ruimteakoestiek in het zwembad ‘Jonfosse ‘in Luik (België) op peil gebracht met Soundblox zonder concessies te doen aan het design van de ruimte.

Niet voor niets worden Soundblox graag ingezet in ruimtes waar speciale condities heersen door extreme temperaturen, een hoog vochtgehalte of speciale eisen worden gesteld aan brandwerendheid. Daarnaast is deze akoestische oplossing ook nog eens zeer betaalbaar en toepasbaar.

Robuuste akoestiek

Soundblox worden vanwege hun robuustheid en “balvastheid” ook graag toegepast in sport- en gymzalen maar ook in schoolklassen, gang en aula, gebedshuizen, theaters, fabrieken, gevels, kantoren, conferentiezalen, hangars. Daarnaast worden ze ingezet langs snelwegen, stations en onder viaducten en in het verleden zijn ze ook vaker toegepast in kerncentrales.

Soudblox CO2 negatief

Soundblox zijn nu ook beschikbaar in gecarboniseerde vorm waar geen cement meer aan te pas komt en waarbij tijdens de productie actief CO2 uit de lucht wordt ingezet. Hiermee zijn Soundblox, behalve in de strijd tegen lawaaivervuiling, nu ook een wapen tegen CO2.

Mogelijkheden Soundblox

Soundblox zijn in verschillende muurdiktes verkrijgbaar. Een wand met Soundblox kan elke kleur worden overgespoten en zo opgaan in elk design. Daarnaast is het mogelijk om een wand met Soundblox te voorzien van een geluid doorlatende bekleding met gepersonaliseerde print. Tevens kunnen Soundblox worden bedekt met 100% natuurlijk mos. De constructieve en akoestische eigenschappen van Soundblox vormen met de natuurlijke en exclusieve uitstraling van de onderhoudsvrije mosbedekking een hele bijzondere synergie.

« Nieuws overzicht