Werken in de groene toekomst

EDGE Amsterdam West als toonbeeld van duurzaamheid

Een absolute blikvanger in het landschap van Amsterdam; EDGE Amsterdam West is een kantoorgebouw met een oppervlakte van wel 42.000 m2. Het werd volledig opnieuw bedacht met de hoogste ambities op vlak van gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en gezondheid. Een focus op luchtkwaliteit kon hierdoor ook niet over het hoofd gezien worden.

Het atriumdak – beeldschoon en functioneel

Er valt niet om het prachtige atriumdak van EDGE Amsterdam West heen te kijken. De koepel overspant 76m en is daarmee de op een na grootste glaskoepel van Europa. Binnen de structuur van de glaskoepel werden ook 40 DucoGrille NightVents aangebracht voor de toevoer van verse lucht. Deze luiken ventileren op basis van behoefte en kunnen de volledige binnenruimte ook afkoelen door middel van grote debieten verse buitenlucht. Als alles tegelijk open gaat kan er 106.000 m3/u geventileerd worden. Dit ten opzichte van de 260 m3/u van een standaard woonhuis.

Ventileren op alle lagen

De buitenzijde van het gebouw is dan weer voorzien van de DucoGrille Classic 130 HP waterwerende lamellenroosters. Dit zijn inbouw muurroosters en werden speciaal ontwikkeld voor intensieve ventilatie dankzij hun lage weerstandsfactor. Hierbij zorgt de unieke aerodynamische ‘High Performance’-lamel voor een combinatie van uitstekende luchtdoorlaat en sterke waterdichtheid.

Toonaangevend voor de toekomst

De wens van EDGE om het gebouw te voorzien van een optimale luchtkwaliteit is hier meer dan ooit geslaagd. Een inzet met beide voeten vooruit op natuurlijke, intensieve ventilatie met extra filtering van inkomende lucht zorgt ervoor dat dit project toonaangevend is voor een groene toekomst van energiezuinigheid en duurzaamheid. Daar plukken ook de mensen die dagelijks in EDGE Amsterdam West werken de vruchten van. Iedereen kan genieten van een aangenaam en gezond binnenklimaat.

Fotograaf: www.ernstvanraaphorst.nl

« Nieuws overzicht