Ruimteakoestiek: van installateur naar akoestisch adviseur

Steeds vaker krijgen plafondmontagebedrijven en afbouwers vragen over de verbetering van akoestiek en de mogelijkheden daarin. Er ontstaat hierdoor een verdiepingsslag in hun rol die zich niet meer alleen beperkt tot het montagewerk. Deze tendens stijgt en Ecophon kan hierin een belangrijke rol spelen op het vlak van advies.

In het dagelijks leven, van privé tot werk, is ruimteakoestiek een belangrijke factor voor de meeste mensen. Omdat het helpt bepalen hoe geluid wordt overgedragen en ontvangen door mensen. De ruimteakoestiek van een schoolgebouw speelt bijvoorbeeld een cruciale rol in hoe effectief leraren lezingen en lessen overbrengen op een klas, en beïnvloedt zo hoe leerlingen hun onderwijs ontvangen.

Wat is ruimteakoestiek? 

Ruimteakoestiek is de methode waarmee geluid in een gebouw wordt beheerst. Dit omvat maatregelen om geluid waar nodig te verminderen (geluidsoverlast) en hoe te zorgen voor een effectieve overdracht van andere geluiden in een bepaalde ruimte. De manieren waarop gebouwen worden gebouwd, zijn in de loop der jaren steeds geavanceerder geworden. Bij de ontwikkeling van een gebouw wordt nu meer dan ooit rekening gehouden met aspecten als de energie-efficiëntie van gebouwen en de akoestiek. Lawaai speelt een belangrijke rol in het leven van mensen en kan van invloed zijn op zowel de productiviteit als het energieniveau. Akoestiek speelt steeds vaker een cruciale rol in het planningsproces van een gebouw, waarbij verschillende effectieve tactieken worden gebruikt om te bepalen hoe geluid zich door het gebouw beweegt. 
Wist u dat Ecophon verschillende e-tools heeft die daarbij kunnen helpen? Bekijk ze hier >>> 

Waarom is ruimteakoestiek belangrijk? 

Ruimteakoestiek is belangrijk voor het energieniveau, het welzijn en de productiviteit van werknemers. Regelen hoe geluiden zich door elk gebouw verplaatsen, kan helpen de beste omgevingen binnen gebouwen en werkruimten te creëren. Gebouwakoestiek is niet alleen belangrijk bij het verminderen van geluid dat de gezondheid van een persoon kan schaden, het helpt ook bij het bevorderen van een effectieve overdracht van verschillende geluiden om ervoor te zorgen dat geluid op optimale niveaus wordt overgedragen en verspreid.

Ecophon merkt dat steeds meer plafondmontage bedrijven om advies gevraagd worden als het gaat om de optimalisatie van de akoestiek. Zij worden regelmatig al in een vroeg stadium benaderd, om bijvoorbeeld bij projecten als deze mee te denken in oplossingen. Mochten zij er zelf echt niet uitkomen dan kunnen ze altijd beroep doen op de expertise van Ecophon. Naast een brede projectervaring en natuurlijk specifieke kennis over producten, heeft Ecophon ook akoestisch experts in dienst die meedenken in oplossingen. Ten slotte heeft Ecophon een sterk netwerk van akoestisch adviseurs die in projecten bij kunnen staan.

Ecophon biedt plafond-en wandoplossingen aan met een uitgebreide reeks aan producten die specifiek afgestemd zijn op het verkrijgen van de optimale akoestiek. Onze productpagina kun je hier bezoeken >>>

Lees hier meer over onze succesverhalen en ontdek hoe Ecophon zijn oplossingen heeft toegepast >>>

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie