Transparantie zorgt voor verbinding

Transparantie is het sleutelwoord bij de totstandkoming van het nieuwe bedrijfspand van Van Iersel Geveltechniek in Breda. Transparantie is wat bezoekers ervaren bij binnenkomst, in het grote atrium met zicht op de productiehal. Transparantie ondervinden ook de bij de bouw betrokken partijen. Het resultaat is er dan ook naar; een fascinerend lijnenspel aan de buitenkant van het pand door de aluminium lamellen aan de gevel en strakke plafonds in algemene ruimtes, kantoren en in de gangen.

Het ontwerp van het nieuwe bedrijfspand aan de Nieuwe Bredase Baan is van architectenbureau Archifit. Centraal hierin staat de geveltechniek, de corebusiness van de opdrachtgever. “Uit gesprekken met opdrachtgever Ad van Iersel klonk trots door voor het eigen product. Deze trots hebben wij vertaald in de architectuur van het nieuwe bedrijfspand”, legt Berend Ten Hoopen uit, architect bij Archifit uit Schaijk. De gevel laat zien wat hierbinnen gemaakt wordt.

Samenspel

Het interieurontwerp is ontstaan vanuit een samenspel tussen Withagen en architect Ten Hoopen van Archifit. "Het interieurontwerp sluit perfect aan op ons ontwerp. Daarover hebben we ook regelmatig overleg over gevoerd. De transparantie tussen kantoor en productiehal wordt versterkt, doordat in het ontwerp van Illse Withagen Interieurarchitectuur de trap aan de zijkant is gepositioneerd. Hierdoor heb je vrij uitzicht op de achterliggende ruimte”, legt hij uit.

Volgens Withagen was het kantoorpersoneel aan een traditionele kantooromgeving gewend. Veel afgesloten kantoorruimtes, weinig contact en interactie mogelijk. In haar ontwerp heeft ze juist zo veel mogelijk openheid gecreëerd, laagdrempeligheid, uitnodiging tot samenwerking. Met uiteraard afsluiting en privacy voor de ruimtes die daarom vragen.

Deze overgang van traditioneel naar modern gold voor interieurarchitect Withagen onder andere ook voor de plafonds.  Voor die oplossing voerde Withagen overleg met de opdrachtgever en met Erik Borger, projectadviseur bij Knauf Ceiling Solutions.  In het uiteindelijke ontwerp zijn verschillende soorten plafonds opgenomen. Een systeemplafond in de kantoren en de vergaderruimte met de Armstrong Perla OP 0.95 in de kleur grijs, met een geluidsabsorptie van 95 procent. Voor de industriële look in de gangen het F-L 601-systeem Armstrong Metal Corridor met een speciale perforatie, eveneens in een grijskleur. De entrée en het werkcafé zijn voorzien van Eleganza Seamless Acoustics. Dit is een plafondsysteem met een 100 procent naadloze afwerking, is duurzaam, heeft een elegante fijn gestructureerde optiek in wit en absorptieklasse A. Dus, uitstekende akoestische controle en een prachtige monolithische afwerking.

Rust

Volgens Rob Verhoeven van Verhoeven Montage, ervaar je direct de rust bij binnenkomst. “Dan merk je dat het akoestisch plan klopt. En dat hoor je ook terug van het personeel. Dat compliment telt, want de gebruikerservaringen zijn natuurlijk het belangrijkst.” Dat is ook de verdienste van interieurarchitect Illse Withagen. Zij kan zich goed verplaatsen in de gebruiker van een pand en ontwerpt op basis daarvan het interieur.

Withagen roemt de samenwerking tussen de verschillende partijen. “Doordat er in het bouwproces volledige transparantie is geweest, zijn we gezamenlijk tot dit mooie eindresultaat gekomen”

Meer informatie is te vinden op de website van Knauf Ceiling Solutions: www.knaufceilingsolutions.com

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie