Geluid reduceren door kieren te dichten

Geluid. Binnen of buiten, waar je ook bent, het is altijd aanwezig. Het kan energie geven, maar ook energie kosten. Dat laatste wil je voorkomen. 

Geluid ‘reist’ in golven. Zolang er geen barrières zijn kunnen deze golven zich ongehinderd verplaatsen. Ramen en deuren zijn goede geluidswerende elementen, maar vaak bevinden zich kieren tussen de sponning en het draaiende deel waardoor het geluid alsnog naar binnen komt. 

Geluid door voor- en achterdeuren is bijzonder hinderlijk. Het plaatsen van adequate tochtprofielen helpt dit tegen te gaan. Bij woningen die voor 1970 zijn gebouwd zijn opbouwprofielen de beste oplossing. Woningen die erna zijn gebouwd maar voor 1990, kunnen het beste uitgerust worden met inbouwtochtprofielen. Deuren van woningen van na 1990 zijn vaak uitgerust met een kader, welke aan vervanging toe kan zijn. 

Een onderschatte tochtplek en dus ook geluidsplek bevindt zich aan de onderzijde van de deur. Rust deze uit met een dorpelprofiel of, nog beter, met een geluidswerende valdorpel die onderin de deur gefreesd kan worden of middels een opbouwcassette op de deur geplaatst kan worden. Zodoende dicht u de deur rondom naadloos af. 

Kantoorruimtes of hotelkamers kunnen op eenzelfde manier afgedicht worden, maar soms is dat niet voldoende. In dat geval dient er extra zorg te worden besteed aan adequate isolatie. Speciaal hiervoor heeft Ellen het ASP profiel ontwikkeld, een nastelbaar opbouwprofiel met holle isolatiekamer in de afdichting. De afdekkap is afgewerkt met een fraaie anodisatielaag zodat dit profiel in combinatie met een valdorpel in opbouwcassette tevens een fraaie aanblik geeft. 

Voor meer informatie over de geluidswerende oplossingen van Ellen profielen, zie www.elton.nl 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie