Opvouwbaar isolatiemateriaal: buitengewoon veelzijdig

TONZON is jouw betrouwbare partner in isolatie. TONZON is de uitvinder van het opvouwbare isolatiemateriaal gebaseerd op een unieke sterke folie. Sinds 1980. De benodigde lucht wordt op de plaats van bestemming opgesloten in de Thermoskussens. De isolatietechniek biedt een hoge isolatiewaarde met weinig ruimteverlies en is het meest duurzaam. Intussen worden ook voorzetwanden, daken, radiatoren en zelfs ligbaden geïsoleerd als een thermosfles. Het isolatiemateriaal is ideaal voor renovatie, afbouw en prefab bouw in koude én warme klimaatzones.

TONZON Vloerisolatie – Duurzaam en hoge isolatiewaarde

De goede werking van TONZON komt door de unieke manier van isoleren. Door de Thermoskussens kan de vloer geen warmte meer uitstralen naar de kruipruimte. Daarnaast wordt de lucht in de luchtzakken opgewarmd en blijft de warmte dichtbij de vloer. Resultaat is een warmere vloer, die sneller opwarmt en langer warm blijft. Omdat veel kruipruimtes vochtig of nat zijn, wordt in combinatie met de Thermoskussens ook een stevig zeil op de bodem van de kruipruimte gelegd. Door middel van deze Bodemfolie wordt de verdamping van vocht uit de kruipruimtebodem gestopt. Dit betekent minder vocht in de woning en een optimale werking van de Thermoskussens. 

Met TONZON Vloerisolatie zijn de hoogste isolatiewaardes te bereiken. Het vierkamer Thermoskussen levert een isolatiewaarde van Rc ≥ 7,0 m²K/W en weegt slechts 60 gram per vierkante meter. Het vermindert de kans op schimmel en huisstofmijten en je bespaart tegelijkertijd energie voor een faire prijs/prestatie verhouding. Daarbij is het de meest mens- en milieuvriendelijke oplossing. Het is namelijk volledig opvouwbaar en tijdens het aanbrengen komen er geen giftige chemicaliën vrij. TONZON Vloerisolatie is als enige vloerisolatie bekroond met het keurmerk voor duurzaam bouwen.

Enorm veel potentieel

Ook muren, radiatoren en daken kunnen perfect geïsoleerd worden met de revolutionaire techniek van TONZON. Bijvoorbeeld met de radiatorfolie en vensterbankfolie beperk je het warmteverlies en verhoog je de efficiëntie van de radiatoren. TONZON folie is ook uitermate geschikt om een boiler en transportbuizen van de cv-installatie in te pakken. Er is dan minder energie nodig om het water op temperatuur te houden en je cv-installatie gaat langer mee.

Lees meer informatie over TONZON.

Bezoek TONZON gratis op BouwBeurs van 6 t/m 10 februari 2023, Jaarbeurs Utrecht, stand: 08.B010. Regel jouw toegangsbewijs en ontdek wat zij voor jou kunnen betekenen.

« Nieuws overzicht