Glazen vloerluik verbindt heden met 17e eeuws verleden

LINFI beloopbaar glazen vloerluik, elektrisch aangedreven

De bijzondere vondst in Haarlem haalde zelfs de krant: ‘Kelder uit de 17e eeuw ontdekt.’ Verrassend nieuws. Zeker voor de twee nieuwe eigenaren van het pand, die enkele jaren eerder nietsvermoedend een bouwval hadden gekocht om op te knappen. Na vier jaren intensief klussen was de woning compleet omgetoverd tot een paleisje en werd hun droom realiteit: B&B Camer 37. Pas in de laatste fase werd per toeval onder de vloer de eeuwenoude kelder ontdekt. 

Blikvanger 

Zo’n historische vondst is natuurlijk een uitgelezen kans om als blikvanger te dienen in het prachtige monumentale pand dat de eigenaren er weer van hadden weten te maken. De kelder is daarom in ere hersteld en nu een bezienswaardigheid op zich. Verfraaid met onder meer een nis met daarin een Mariabeeld. Zonde om dat allemaal aan het oog te onttrekken. Maar hoe bied je er zicht op? Zonder er een hek omheen te plaatsen en concessies te doen aan de beloopbare ruimte? 

Glazen vloerluik 

Een glazen vloerluik van LINFI bleek de oplossing. Het etaleert de prachtige kelder die zo een prominente plaats in de woonkamer kreeg. De zithoek is eromheen gegroepeerd. Zo biedt het luik ook vanaf de bank optimaal zicht op dit historische, authentieke deel van de woning. Zeker als de LED-verlichting de zorgvuldig gekozen voorwerpen in de kelder mooi uitlicht. Overigens hoeven de lampjes niet continu te branden. Door de keuze van glas blijft de lichtinval van boven behouden. 

LINFI vloerluik 

In overleg met de vakmensen van Linfi kozen de eigenaren voor een elektrisch aangedreven glazen vloerluik van 2400 x 800 mm dat toegang biedt tot de keldertrap. Met daarnaast een vast glazen deel van 1200 x 1200 mm. Beloopbaar, zodat de complete ruimte bruikbaar is. Het luik is moeiteloos te openen met een jaloezieschakelaar of afstandsbediening. Bediening kan ook worden geïntegreerd in het bestaande domotica systeem. LINFI maakt kader en vloerluik met de hand en op maat. 

Meer weten over dit product? 

Voor meer informatie over maatwerk vloerluiken, al dan niet doorzichtig, en alle mogelijkheden: www.linfi.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie