Nieuwe sierbestratingscategorie GeoProArte® ‘De Nieuwe Rembrandt’ neemt vlucht

Octrooi voor uitvinder MBI De Steenmeesters

Na ruim 5 jaar onderzoek en testen, is in 2022 een nieuwe sierbestratingscategorie geboren: GeoProArte®. De productielijn draagt de naam ‘De Nieuwe Rembrandt’ vanwege de bijzondere designtechniek van Nederlandse bodem. Bedrijven van over de hele wereld komen De Nieuwe Rembrandt bekijken. Uitvinder MBI De Steenmeesters houdt sinds kort het octrooi voor de productiewijze. De collectie is in 2023 uitgebreid.

Een ‘digitale’ toplaag op een betontegel 

GeoProArte® is een sterke betonnen tegel, voorzien van een hoogwaardig design. Daarbij wordt het design middels een nieuwe designtechniek aangebracht op de betontegel met uiterste precisie en binnen enkele seconden. Daarmee is uitvinder MBI in staat de esthetiek van een keramisch design te behalen.

Octrooi voor ‘De Nieuwe Rembrandt’ 

Het octrooi is op 17 oktober 2022 verleend voor de productiewijze van de GeoProArte® tegel. Specifiek betreft het de wijze waarop het design op het geruwd oppervlak van de betontegel wordt verkregen. Het verkrijgen van een mooi, uniform design op deze wijze is namelijk erg uitdagend. Het geruwde oppervlak is op haar beurt weer nodig voor een betere slipweerstand. Zo is de GeoProArte® veilig om te belopen met verschillende weerscondities. Bovendien beschermt een 4-voudige beschermlaag het design tegen vloeistoffen, vetten en zuren.

Opnieuw uitvinden

In het huidige tijdperk is de vraag naar kwalitatieve en esthetische materialen groot. Én bij voorkeur ook met een volledige circulaire productie. De roep om verandering treft ook traditionele markten en bedrijven. Voor deze opgave van verandering stond MBI enkele jaren geleden, met als resultaat het ontwerp van een tegel die het huidige tijdperk belichaamt en een duurzame basis legt voor toekomstige generaties. De oplossing lag in het combineren van traditionele mechanische en nieuwe digitale technieken. Hieruit resulteerde de GeoProArte® collectie. In 2023 is deze uitgebreid met prachtige designs.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie