Een automatische schuifdeur voor iedere toegangssituatie

Dankzij de expertise en het uitgebreide schuifdeurprogramma van dormakaba

Zonder erbij na te denken lopen we allemaal vrijwel dagelijks door openingen die worden afgesloten door automatische schuifdeuren. Die schuifdeur valt pas op als deze niet functioneert zoals zou moeten, bijvoorbeeld door te laat te openen, of te vroeg dicht te gaan. De kracht van een goede schuifdeur zit hem dus niet alleen in het schuiven zelf, maar ook in de afstelling van de deur en de bijbehorende sensortechniek. Absolute specialist op dit vlak is dormakaba, die met haar schuifdeurenprogramma letterlijk en figuurlijk een sluitend antwoord heeft op ieder vraagstuk omtrent het automatisch openen en sluiten van schuif- en vouwdeuren. 

Van rechte tot gebogen uitvoering

dormakaba levert rechte en gebogen uitvoeringen, met enkele of dubbele deurvleugels, 
met of zonder zijlichten of bovenlichten, inbraakwerend of, al dan niet gewenst, met breakout functie. Eisen aan functionaliteit en de situatie ter plekke bepalen uiteindelijk de keuze voor een specifiek schuifdeursysteem. Is er bijvoorbeeld sprake is van een beperkte doorgangsbreedte, dan bieden telescoopschuifdeuren of automatische vouwdeuren uitkomst. Bij telescoopdeuren schuiven deurvleugels achter elkaar door, bij vouwdeuren schuiven deze als een harmonica opzij. Beide oplossingen bieden extra doorgangsbreedte in vergelijking met een ‘standaard’ schuifdeur. Een breakout functie zorgt ervoor dat in geval van calamiteiten deurvleugels en eventuele zijlichten met één beweging naar buiten geduwd kunnen worden. Dit maakt deze deuren uitermate geschikt voor vluchtwegen.”

Inbraakwerendheid en isolatie

Schuifdeuren kunnen ook in weerstandsklasse RC2 geleverd worden. Deze deur is SKG gecertificeerd en voorzien van inbraakwerend glas, deurvleugels die niet uit te lichten zijn en een unieke, volautomatische 4-punts haakvergrendeling. Voor een optimale isolatiewaarde 
zijn er ook deuren met thermisch gescheiden profielen beschikbaar. Naast een optimale koudebrugonderbreking bieden deze profielen extra mogelijkheden voor het toepassen van glas met een nog hogere isolatiewaarde. Kortom: wanneer inbraakwerendheid en isolatiewaarden voorgeschreven staan, dan kan dormakaba daar volledig op inspelen.
Alle dormakaba schuifdeuren voldoen bovendien aan de Europese norm EN16005 en zijn daarmee veilig in gebruik.

Ideaal voor de gevelbouwer

dormakaba schuifdeurautomaten kunnen ook worden gecombineerd met deurvleugels van derden. Hierdoor kan een gevelbouwer zijn eigen profiel ook als automatische toegangsdeur toepassen. Het kunnen toepassen van eigen profielen met een eigen glasvulling draagt bij aan de uniformiteit van het geheel.

De serie automatische schuifdeuren wordt op de markt gebracht onder de naam ST FLEX, waarmee de hoge mate van flexibiliteit van ons product wordt aangeduid.

Meer informatie over dit visitekaartje van je pand? Klik hier of neem contact met ons op.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie