Industriële veren voor je onderneming? Hier moet je op letten

Veel sectoren maken bij de ontwikkeling van hun apparatuur of machines gebruik van industriële veren. In sommige gevallen zijn deze veren zelfs onmisbaar voor het optimaal werken van de applicatie. Denk maar eens aan branches zoals de bouw, techniek, automotive of de medische sector. Tegenwoordig heb je op het gebied van veren enorm veel keuze; het kan daarom lastig zijn om te bepalen welke veeroplossing in jouw geval de beste optie is. In dit artikel zetten we een aantal zaken op een rij waar je rekening mee kunt houden in je zoektocht naar de perfecte industriële veer.

Het juiste materiaal of veeroplossing

Het is belangrijk om goed in kaart te brengen welk materiaal of veeroplossing voor jouw applicatie gewenst is. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals mechanische eigenschappen van het apparaat en de corrosiebestendigheid. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar hoogwaardige trekveren? Vind dan bij voorkeur een specialist die continu bezig is met het verbeteren van de kwaliteit van de veren en jou kan adviseren over de beste veeroplossing door jouw omstandigheden in kaart brengen. Daarnaast is het ook belangrijk om te onderzoeken of het materiaal of type veer dat jij voor ogen hebt in je kostenplaatje past. 

Op maat laten maken of niet

Je kunt bij zo’n professional ook nagaan of er in jouw geval gebruik gemaakt kan worden van een standaard veer of dat er misschien een veer op maat gemaakt moet worden. De drukveer is bijvoorbeeld de meest gebruikte veer, maar zelfs bij deze veer is er vaak een complexe berekening nodig om tot de juiste oplossing te komen voor een bepaald apparaat of machine. Het hoogste doel van het aanschaffen van industriële veren is altijd het behalen van de beste functionaliteit voor een specifieke applicatie. De juiste berekening is daarom essentieel. 

Specifieke eisen

Veren worden vaak gebruikt in branches waar veiligheid heel belangrijk is. Daarom is de kans groot dat er voor de applicatie die jij wil ontwikkelen specifieke (veiligheids)eisen gelden. Voordat je op zoek gaat naar de juiste veer is het daarom belangrijk om dit eerst goed inzichtelijk te hebben, zodat je weet waar het apparaat – en dus de veer – aan moet voldoen. Laat je de veren door een specialist vormgeven? Zorg dan dat deze beschikt over de eisen waar jouw apparaat of machine mee te maken heeft in jouw branche. Hier kan de specialist vervolgens rekening mee houden bij het uitzoeken van het juiste materiaal of veeroplossing 

Extra tip: wil je er zeker van zijn dat het type veer dat je hebt gekozen de juiste keuze is voor je applicatie? Laat het dan uitvoerig testen alvorens je het in gebruik neemt. Een verenproducent zoals Alcomex zal bijvoorbeeld altijd blijven testen zodat er alleen kwalitatieve en hoogwaardige veren worden geleverd aan ondernemers. 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie