Renovatie conferentiehotel Soesterberg

Massief houten grill plafond zorgt voor bijzondere ambiance

Centraal gelegen en middenin een prachtige bosrijke omgeving bevindt zich het conferentiehotel Kontakt der Kontinenten te Soesterberg. Het hotel bestaat uit twee historische gebouwen. Het vroegere Missiehuis Sint Jan en het slotklooster Cenakel. Na een grondige renovatie in 2020 is er een nieuw restaurant gerealiseerd met panoramisch uitzicht op de bostuin. Deze biedt ruimte aan meer dan 240 gasten en is uitgerust met een multifunctioneel foodcourt. Het atrium van KonneKt is een ontmoetingsplek voor zakelijke afspraken of om rustig te kunnen werken. De KonneKt lounge, met meerdere eet- en drinkfuncties, is geschikt voor de ontvangst van grotere zakelijke gezelschappen. Door de toepassing van het Derako massief houten grill plafond is er een bijzondere ambiance gecreëerd.

Verbinding als thema

Het thema voor de renovatie was verbinding en culturele overeenkomsten. De open ruimte van het restaurant wordt gedifferentieerd door specifieke thema’s van verschillende culturen. De basis is sfeervol en functioneel. Het gekozen meubilair en het gebruik van verschillende zones en sferen geven een warme en uitnodigende uitstraling. Boparai Associates Architekten maakten voor de uitbreiding van het restaurant het glazen paviljoen. Deze oogt modern en minimalistisch en creëert een open verbindingsruimte.

Grill plafond met wereldse allure 

Voor de plafondafwerking in het restaurant is er gekozen voor het Derako massief houten Grill Pro-line systeem.  Deze is uitgevoerd in rood eiken en voorzien van een transparante afwerking. Deze bekende houtsoort zorgt voor een comfortabele, warme en luxe uitstraling en geeft kracht aan het wereldwijds thema. Het grill systeem geeft een mooie dieptewerking. De montage is uitgevoerd door Dijkhuizen & Partners. Naast de belevingswaarde heeft het systeem ook een toegevoegde waarde voor de akoestiek. Door het plaatsen van akoestisch vezelvlies op de achterzijde van de panelen wordt het geluid extra geabsorbeerd en is er geen weerkaatsing meer. Dit is zeer gewenst in een omgeving waar meerdere personen tegelijk aanwezig zijn.

Duurzame projectoplossingen

Het plafondsysteem voor dit project is volledig op maat gemaakt en uitgewerkt door onze technische afdeling. Bij het Derako Pro-line, Exclusive-line en Cloak Wood systeem ontvangt u volledige support vanaf de oriëntatiefase tot en met de engineering en installatie. Met de Base-line uitvoering realiseert u kostengunstige oplossingen met standaard Grill panelen.

Al onze systemen zijn Cradle to Cradle Silver gecertificeerd en kunnen bijdragen aan het verkrijgen van credits binnen BREEAM en LEED.

Ontdek onze systemen en creëer een bijzonder massief houten plafond of wand voor uw project.

« Nieuws overzicht