Robuuste akoestiek

Dé oplossing voor binnen én buiten!

Stel je voor dat je de oplossing voor geluidbeheersing, stabiliteit én brandwerendheid zou kunnen integreren in één stabiele muurconstructie zónder concessies te hoeven doen aan de esthetische vormgeving! En wat als deze oplossing nu geschikt is als binnen- én buitentoepassing en ook nog eens zeer betaalbaar is? Te mooi om waar te zijn? Het kan! Met Soundblox akoestische betonblokken.

Geluidbeheersing, stabiliteit én brandwerendheid in één

Soundblox zijn akoestische betonblokken waarmee het akoestisch klimaat geoptimaliseerd wordt, overal waar een stabiliteit, stootvastheid en brandveiligheid net zo belangrijk is als de (ruimte)akoestiek.

Deze akoestische bouwmetselblokken vormen de ideale manier voor de verbetering van de ruimteakoestiek, het absorberen van hinderlijk geluid en de reductie van nagalm. Soundblox vormen ook een oplossing voor geluidisolatie. Ze zijn immers gemaakt van beton. En dat laatste zorgt meteen voor de uitstekende brandwerendheid. Daarnaast zorgt een zeer goede druksterkte voor een stabiele muurconstructie. Soundblox zijn in diverse muurdikten verkrijgbaar.

Oplossing voor elk interieur

Soundblox worden vanwege hun balvastheid en vriendelijke prijzen, graag toegepast in sportzalen, maar ook in o.a.grote magazijnen, fabrieken, zwembaden, hangars e.d. Door de veelzijdigheid van deze akoestische betonblokken en de mogelijkheid om ze in de gewenste kleur te spuiten, worden ze ook steeds vaker toegepast in bibiotheken, concertzalen of studio’s en passen naadloos in elk design.

Zowel binnen als buiten

Een hardnekkige misvatting is dat je in een buitensituatie geen geluidabsorptie nodig hebt! Echter, onder een afdak of in parkeergarages, (buiten)zwembaden en schoolpleinen met hinderlijke flutterecho’s, is een geluidsabsorberende oplossing zeker geen overbodige luxe. Ook voor huizen en flatgebouwen direct aan de snelweg of bij stations kan overlast ontstaan door harde geluiden van voorbijrijdend verkeer en treinen. Hier doen de akoestische betonblokken ook stilletjes hun werk.

Uitdagingen in de bouwwereld

In de bouwwereld kampen we momenteel met heel wat uitdagingen, met name door schaarste en prijsverhogingen van bouwmaterialen. En dan is er nog de duurzaamheid! Veel materiaal komt uit verre oorden, waardoor de levertijden in het gedrang komt en een grote belasting vormt voor het milieu. Een oplossing (zowel letterlijk als figuurlijk) in beton gegoten, kan helpen om aan deze uitdagingen het hoofd te bieden. Beton wordt nl., evenals de grondstoffen hiervoor, op rij-afstand geproduceerd, waardoor de toelevering gewaarborgd wordt. Niet vreemd dus dat men weer graag teruggrijpt op de meer traditionele en vertrouwde bouwmaterialen, zoals het altijd beschikbare beton, dat zich niet alleen bewijst als stabiele oplossing in onzekere tijden maar ook veelzijdiger blijkt dan vaak wordt gedacht.

Duurzaamheid

Binnenkort introduceren wij onze nieuwe innovatie waarbij Soundblox met een CO2 negatieve productiemethode kunnen worden geproduceerd om CO2 te reduceren. Soundblox kunnen dan worden ingezet in de strijd tegen niet alleen lawaaivervuling maar ook tegen klimaatverandering en betonblokken niet alleen een oplossing in de strijd tegen lawaaivervuiling maar ook in de strijd tegen klimaatverandering.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie