Glazen vouwwanden: hoger dan ooit

Productinnovatie Megaline van Solarlux uniek in de markt

Hoe hoog en hoe breed kunnen de vleugels van glazen vouwwanden zijn? Solarlux biedt het antwoord met de productontwikkeling van de Megaline die sinds het begin dit jaar beschikbaar is. Volgens het motto "push the limits", kan deze vouwwand gebruikt worden voor gevelbouw met uitzonderlijk hoge en brede glaselementen. Dit biedt nieuwe perspectieven voor gevelontwerpers die de grens tussen binnen en buiten willen minimaliseren. 

De afmetingen van het nieuwe hoogwaardig geïsoleerde aluminium profielsysteem Megaline van Solarlux zijn indrukwekkend: de maximale vleugelhoogte van de glazen vouwwand bedraagt 4,50 m, de maximale vleugelbreedte 1,50 m (met een hoogte tot 2,20 m). Hierdoor zijn glasoppervlakken van meer dan 3,00 m² mogelijk zonder verlies aan bedieningsgemak van de glazen bouwelementen.

Extra ontwerpvrijheid

De nieuwe hoogtes en breedtes bieden nieuwe ontwerpmogelijkheden voor architecten en bouwkundigen. De glazen vouwwanden Megaline kunnen bijvoorbeeld over twee verdiepingen worden toegepast of hoge ruimtes volledig openen. Als de vouwwanden gesloten zijn, vergroten ze de transparantie van de gebouwschil en brengen ze meer natuurlijk daglicht en zonnewarmte in het gebouw. De volledig geïsoleerde, hoekig geprofileerde aluminium elementen met een aanzichtbreedte van 132,5 mm in de vleugelovergang kunnen samen gevouwen worden tot een smal pakket en laten het interieur en het exterieur naadloos in elkaar overgaan. De vouwwanden kunnen zowel naar binnen als naar buiten worden geopend en zowel naar links of naar rechts.

Geavanceerde technologie 

Het maximale gewicht van de elementen bedraagt 150 kg. Vanaf een hoogte van 2,55 m wordt een horizontale delende roede in het glaselement toegepast. Bovendien zijn de sterk thermisch geïsoleerde aluminium profielen voorzien van een multifunctionele "bionicTURTLE®"-isolator van glasvezelversterkt polyamide, geïntegreerde loop- en geleiderails en een gecontroleerde afwatering. Andere technische voordelen zijn de geoptimaliseerde roestvrijstalen rails en diverse vloerrails voor barrièrevrij bouwen conform DIN 18040. Gepatenteerde scharnieren zorgen voor extra stabiliteit, zelfs bij hele hoge windlasten. 

Onze experts

Maak kennis met ons team van ervaren adviseurs en vertrouw op meer dan drie

decennia ervaring met talloze gerealiseerde projecten in nieuwbouw en renovatie wereldwijd. Onze producten stellen mensen in staat zonlicht op verschillende manieren te gebruiken. Zo verbeteren wij zowel de energiebalans van gebouwen als het comfort van de bewoners. Een duurzaam concept, waarbij met een gedurfde aanpak de lat hoog leggen voor wat betreft kwaliteit en innovatie. Als pioneers

of solar architecture werken wij vanaf de ontwerpfase graag samen om nieuwe ruimtes creëren. 

Klik hier voor meer informatie...  

« Nieuws overzicht