Het Metal+ concept

Hans-Dieter Heinen ontwierp de eerste stalen branddeur ter wereld in 1973 in de smederij van zijn vader in het Belgische Malmedy

Het bedrijf werd in 2021 overgenomen door een nieuw management en werkt momenteel hard aan een nieuwe productiefabriek in Malmedy, die in 2023-2024 in gebruik zal worden genomen. De naam van het bedrijf werd dan gewijzigd naar Heinen Doors. 

Het Metal+ concept is de basis van elke veiligheidsdeur die de firma Heinen levert, of het nu gaat om een brand-, inbraak-, kogelwerende, antipaniek of geluidsisolerende deur.

Alle deuren hebben dezelfde basisstructuur, voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en zijn uitvoerig getest, zowel bij Heinen zelf als door gerenommeerde onafhankelijke testinstituten.

De Heinen-veiligheidsdeuren zijn uitzonderlijk robuust dankzij het interne stalen kokerprofiel van 60 x 60 x 2 millimeter. Dit frame loopt helemaal rondom in het deurblad en is extra verstevigd met horizontale en verticale dwarsbalken in het geval van grote afmetingen en hoge prestaties.

De branddeuren zijn ook rondom voorzien van een opzwellend materiaal om verspreiding van vuur tegen te gaan. Dit materiaal is volledig geïsoleerd van de buitenatmosfeer en wordt aangebracht onder een laag kunststof die bij verhitting smelt, waarna het zwellende materiaal aan de oppervlakte komt om zijn werk te doen. De vleugel van Heinen-deuren bestaat uit 15/10 gegalvaniseerde stalen Magnelis afdekplaten die in het kozijn worden geschroefd en afzonderlijk vervangbaar zijn. Een muurkader uit staalplaat 15/10 of 20/10 zorgt voor een esthetische afwerking en kan optioneel worden uitgerust met een thermische onderbreking.

Alle Heinen-deuren worden op maat gemaakt. Via het zogenaamde H-Config programma kunnen partners en installateurs stap voor stap alle gewenste specificaties invoeren. Op deze manier kan Heinen alle eisen van de klant bepalen en binnen korte tijd, vaak binnen enkele uren, een gedetailleerde offerte uitbrengen. Alle deuren hebben een uniek nummer. Op deze basis zal het in de toekomst gemakkelijk zijn de specificaties van de deur in kwestie terug te vinden indien een onderdeel moet worden vervangen. Dankzij het modulaire concept van Heinen-deuren kunnen "à la carte" prestaties worden toegevoegd. 

Heinen ontwikkelt hoofdzakelijk veiligheidsdeuren voor de hoogste risicoklassen waarbij geen enkel risico kan worden getolereerd. De Heinendeuren worden gekenmerkt door hun hoge kwaliteit en vergen weinig of geen onderhoud. 

Heinen veiligheidsdeuren worden toegepast in gevangenissen, kerncentrales, datacentra, telecom- en energiebedrijven, zware industrie, parkeergarages en verkeerstunnels, juwelierszaken, banken en door autofabrikanten en het Ministerie van Defensie. Kritieke omgevingen waar hoge eisen worden gesteld aan de veiligheid van de werknemers en de continuïteit van het proces. Meer dan eens hebben de Heinen-deuren zich in de praktijk bewezen. 

Geïnspireerd van de tekst geschreven door Robert van Daesdonk

« Nieuws overzicht