Zorgeloos parket en PVC met vloerverwarming

Vloerverwarming is sterk in opkomst. Dat heeft vooral te maken met de energietransitie. Steeds meer woningen worden afgekoppeld van aardgas, om ze vervolgens te verwarmen met duurzame warmte. Dit betekent echter meestal ook de overstap naar duurzame technieken, zoals warmtepompen en warmtenetten (restwarmte) in combinatie met lage temperatuur verwarming. Helaas is er nog veel onduidelijkheid over de diverse mogelijkheden van parket en PVC in combinatie met vloerverwarming. Tegenwoordig zijn de meeste moderne parketsoorten geschikt voor vloerverwarming met een maximale watertemperatuur van 55°C. Sterker nog, hout houdt warmte lang vast en blijft aangenaam warm aanvoelen, ook als de thermostaat is uitgeslagen.

Start na het installeren van de vloerverwarming altijd met een opstookprotocol. Eventuele scheuren in de dekvloer ontstaan door het uitzetten van de leidingen, kunnen zo nog worden gerepareerd.

Kijk op de begane grondvloer of er een goed geventileerde en eventueel geïsoleerde kruipruimte aanwezig. Indien er risico is op vocht van onderaf, of indien er een te hoog restvocht percentage is gemeten d.m.v. een vochtmeting, pas dan altijd een vochtscherm toe. Na het opvolgen van het opstookprotocol kan er begonnen worden aan de vloer.

THOMSIT heeft geschikte producten die kunnen worden gebruikt i.c.m. vloerverwarming. Vanaf het dichtmaken van de sleuven (bijvoorbeeld THOMSIT RS 88 Renovatie egaliseermiddel), het voorstrijken (bijvoorbeeld THOMSIT R 766 Multi-primer) en egaliseren (bijvoorbeeld THOMSIT DX) tot aan het verlijmen van het PVC of parket.

Verlijming van parket kan met een THOMSIT Flextec lijm. Deze elastische lijm vangt schuifkrachten op en verlaagt daardoor permanent de invloed van trekspanningen op de ondergrond. Verlijming van vloerbedekking kan vervolgens met K 188 E Speciale kleefstof extra, geschikt voor vloerbedekkingen van PVC, CV, Polyolefine en rubber of met K 190 F Vezelversterkte PVC- en rubberlijm. 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie