Eyecatcher Lichttoren deels gerenoveerd

Renovatie voor de oude gloeilampenfabriek van Philips

De uitdaging

Het was voor de opdrachtgever belangrijk dat het dak zijn witte kleur zou behouden en dat het dak een lange levensduur kreeg; dit was een uitdaging. Een andere grote uitdaging tijdens dit project was de bereikbaarheid van het dak van de Witte Dame. Het pand ligt namelijk midden in Eindhoven en het dak is hoog, waardoor het moeilijk is om hier te werk te gaan.

De oplossing

Triflex bood de oplossing voor dit probleem met het ProDetail Finish systeem. Een groot voordeel van dit systeem is dat het zowel horizontaal als verticaal aangebracht kan worden. Door de piramidevorm van het dak, is het lastig om een systeem in slechts één richting aan te brengen. Triflex ProDetail is dus de ideale oplossing voor dit project!

Het proces

Applicateur Camp Schilderwerken heeft het systeem geduldig en netjes aangebracht, met behulp van een hoogwerker. Eerst is de bestaande coating verwijderd, waarna er een betonreparatie is uitgevoerd. Vervolgens is het Triflex systeem in de juiste volgorde aangebracht.

Het resultaat

Het resultaat van dit bijzondere project, is een fraai, strak witgekleurd dak van De Witte Dame, onderdeel van eyecatcher de Lichttoren. Naast deze fraaie uitstraling is ook het beton geconserveerd en hiermee beschermd. Met deze bescherming gaat het piramidedak weer jaren mee!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie