Voor bewoners die graag een dakraam willen op plekken die normaal gesproken te hoog zijn, heeft VELUX de oplossing: de GGL-B.

Dit type dakraam betreft een tuimelvenster met ergonomische onderhandgreep, waardoor de bewoner het alsnog vanaf de vloer kan bedienen. Het dakraam verzorgt daglicht, en de bewoner kan op ieder moment besluiten om frisse lucht de ruimte binnen te laten.

 

Tot maar liefst 160 centimeter hoogte

Voorheen moest een dakraam op 80 tot 130 centimeter hoogte worden geplaatst, omdat de bewoner anders niet bij de bovenhandgreep kon. Maar dit was niet altijd mogelijk. Denk aan knieschotten die te hoog zijn, of een zonnepaneelsysteem dat in de weg zit.

De GGL-B lost dit op. Dit dakraam kan nu op 130 tot 160 centimeter hoogte worden geplaatst. Dat is niet alleen handig wanneer de ruimte dat vereist, maar ook voor bewoners die sowieso al moeite hadden met de bovenhandgreep. Ouderen bijvoorbeeld, of mensen die wat kleiner zijn.

Voor aannemers is de GGL-B eveneens een uitkomst. Uit een test van VELUX is namelijk gebleken dat zij het lastig vinden om een onderhandgreep te monteren op een dakraam dat er al in zit. De GGL-B biedt het hele pakket in één keer.

 

Geen vervanging maar een toevoeging

Het VELUX dakraam kan worden gemonteerd met behulp van de bekende VELUX installatieproducten, volgt dezelfde montageprincipes en voldoet aan alle kwaliteitseisen. Het is een hoogwaardig ontwerp waarop alle VELUX raamdecoratie en buitenzonweringen perfect aansluiten. Uiteraard zit de bovenhandgreep – net als de ventilatieklep – er ook gewoon op. De handgreep aan de onderzijde is dus geen vervanging maar een toevoeging.

De GGL-B is aan de binnenzijde wit afgelakt, waardoor het past bij ieder modern interieur. Daarnaast is het voorzien van gelamineerd veiligheidsglas, een geharde binnenruit, (regen-)contactgeluidreductie en een UV-filter. Door een tweepuntssluiting kan de ruimte worden gelucht op kierstand, terwijl het dakraam wél vergrendeld blijft.

De GGL-B is een belangrijke nieuwe stap in de ambitie van VELUX om daglicht en frisse lucht voor iedereen beschikbaar te maken – dus óók wanneer het dakraam zich hoog in het dak bevindt.