Hackney Townhall: Something old, something new….

Hackney Town Hall won in 2018 de RIBA Award. De op maat gemaakte metalen wandpanelen van Knauf Ceiling Solutions hebben een belangrijke rol gespeeld bij de bekroonde renovatie van het Grade II geklasseerde stadhuis van Hackney.

Bakstenen in een metalen wandpaneel

De bronzen geanodiseerde aluminium wandpanelen werden door de bestekschrijvers Hawkins Brown Architects geselecteerd voor de eindwanden van twee onderbenutte binnenplaatsen, die zijn omgevormd tot multifunctionele atria over de volle hoogte. De eis was een stevige, duurzame muur met een unieke uitstraling die goed past bij de bestaande kenmerken van het gebouw.

Chloe Marshall van Hawkins Brown Architects vertelt: "We wilden een standaard, maar eigen akoestisch wandbekledingssysteem kiezen, waarvoor we het perforatiepatroon konden aanpassen. Op advies van Knauf Ceiling Solutions is er gekozen voor het metalen wandsysteem. Dit type product zou voldoen aan onze prestatie-eisen en ontwerpintentie."

Ze creëerden daarom twee abstracte beelden van elke originele bakstenen muur met ramen. Er is gekozen voor een bronskleurige afwerking die aansluit bij de historische bouwmaterialen van het jaren 30 interieur en perfect past bij het metselwerk van London Stock en de gelakte staalstructuur van het nieuwe ETFE-dak.

Metal Armstrong Wandsysteem W-H 1000

De 260 m2 Metal Armstrong W-H1000 panelen van 2 m x 1m, hebben individuele perforatiepatronen en in combinatie vormen ze het totaalbeeld van de gehele achterwand. De panelen hebben ook een vlindereffect, waarbij willekeurige perforaties tot "vleugels" zijn gefabriceerd voor de specifieke lichtval.

De renovatie van het stadhuis van Hackney, onderdeel van een breder masterplan voor de London Borough of Hackney, heeft niet alleen 66% meer kantoorruimte opgeleverd, maar heeft het gebouw ook energie-efficiënter gemaakt. Tijdens het werkprogramma werd 97% van het afval gescheiden van de stortplaats.

Het echt indrukwekkende werk is gaan zitten in de detaillering. Nergens zijn kosten noch moeite gespaard, zodat de renovatie volgens de hoogste normen is uitgevoerd. De algehele detaillering is onberispelijk en is het meest lonende aspect van het project. 

Meer informatie is te vinden op de website van Knauf Ceiling Solutions. 

Ceilings & Walls | Knauf Ceiling Solutions

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie