Nieuw kantoor met sfeervolle houten wandafwerking

Open karakter en fijne ambiance in nieuw hoofdkantoor

De groei van dit prachtige bedrijf zet zich vandaag de dag nog steeds voort. Vandaar dat er behoefte was aan een nieuw kantoorpand. Het ontwerp is van BBHD architecten uit Alkmaar. Het gebouw telt 3 verdiepingen en heeft aan de binnenzijde een groot atrium welke rondom is omsloten door de kantoor gedeeltes aan de gevelzijde. Het gebouw telt totaal ruim 3500 m2 aan vloeroppervlak. De architectuur van het gebouw is geïnspireerd op het voormalige zuurkoolfabriekje dat ooit op het terrein stond.

Natuurlijke houten wandafwerking

Een opvallend deel in het interieur is de toepassing van de sfeervolle massief houten wand- en plafondafwerking. De keuze is gevallen op het C2C gecertificeerd Derako Lineair Pro-line systeem. (https://www.derako.com/nl/producten/plafondsysteem/lineair/lineair-pro-line.html)  Deze bestaat uit speciaal afgewerkte houten delen en het daarvoor ontwikkelde draagsysteem. Door het eenvoudige kliksysteem kan het hout snel en blind gemonteerd worden. Dit creëert een volkomen unieke en egale houten uitstraling met strakke lijnen. Het systeem wordt veelal toegepast als decoratieve en akoestische afwerking.

De hoge wanden die vanaf de begane grond doorlopen in het plafond zijn afgewerkt in  African Ayous ( https://www.derako.com/nl/houtsoorten/plafond-en-wand/african-ayous.html). Een zeer stabiele en lichte houtsoort. De frisse witachtige kleur geeft de ruimte een warme, natuurlijke en sfeervolle uitstraling. Vooral in combinatie met de groene elementen. De ruim 600 m2 aan wand en plafondafwering is vakkundig geïnstalleerd door Verwol. De maatvoering van het systeem is 15 x 63 met een voeg van 12 mm. Dit zorgt voor een mooie slanke houten belijning.

Verantwoord product

Met de realisatie van het nieuwe hoofdkantoor is er een mooie stap gezet. Het pand heeft een open karakter en is een markant gezicht voor zowel Vezet als het bedrijventerrein als geheel. Het toepassen van houten systemen is ecologisch zeer verantwoord. Het is duurzaam, zorgt voor een minimale milieubelasting, je legt voor een lange tijd CO2 vast en het heeft veel prettige eigenschappen voor de gebruiker.

Kijk bij onze wereldwijde referenties en breng de natuur ook in uw ontwerp terug.

« Nieuws overzicht