DIRTMAGPRO®: dubbele magneet, dubbele efficiëntie

Uiterlijk verschilt de nieuwe DIRTMAGPRO® niet erg veel met de bekende hardloper DIRTMAG®, maar intern zijn er een paar verschillen. De DIRTMAGPRO® is namelijk voorzien van een nieuw innovatief intern element dat resulteert in een 30% hogere efficiëntie t.o.v. de traditionele versie.

De DIRTMAGPRO® vanbinnen

Door de specifieke vorm van het vernieuwde intern element, kan deze een hogere stroomsnelheid aan. En omdat er meer deeltjes worden opgevangen, is er binnenin het element een ruimte voorzien voor een extra interne magneet. Hiermee wordt de magnetietafscheiding met 40% verbetert ten opzichte van de traditionele DIRTMAG®, wat de DIRTMAGPRO® uiterst geschikt maakt voor toepassing in grotere installaties en voor ernstig door magnetiet vervuilde installaties.

Met deze features is de DIRTMAGPRO® is één van de meest efficiënte vuilafscheiders op de markt.

Hoewel de nieuwe DIRTMAGPRO® ook toepasbaar is in normale of kleinere systemen, wordt hier de traditionele DIRTMAG® geadviseerd.

De DIRTMAGPRO® vanbuiten

Zoals gezegd verschilt de nieuwe versie uiterlijk niet zoveel met de bekende DIRTMAG®. Het enige verschil is de verplaatste ontluchtingsdop aan de bovenkant, deze is verschoven vanwege de toevoeging van de extra magneet in het midden van de vuilafscheider.
De DIRTMAGPRO® kan, net zoals de andere kunststof vuilafscheiders, zowel in horizontale als verticale installaties geplaatst worden. Ook zijn er isolatieschalen beschikbaar en kan je rekenen op een eenvoudige installatie en gemakkelijk onderhoud.

Energiebesparing

Testing en onderzoek door Caleffi S.p.A. heeft uitgewezen dat de lucht- en vuilafscheiders van Caleffi tot 15% energie besparen in de totale installatie.

« Nieuws overzicht