HeartFelt® Multipanel: Een veelzijdig vilten plafond dat rust en warmte uitstraalt

De tijd van de functionele, esthetisch oninteressante plafonds is definitief voorbij: de laatste jaren wordt er naar hartelust gespeeld met verschillende vormen en materialen om een uniek plafond te creëren.

Een plafond van HeartFelt® Multipanel combineert een warme uitstraling met een perfecte akoestiek. De panelen zijn verkrijgbaar in vijf tinten, van wit naar zwart. Zo creëer je gemakkelijk nieuwe patronen die een extra dimensie toevoegen aan het binnenplafond en combineer je originaliteit met esthetische kwaliteit.

Nieuwe maten, nieuw programma

Deze nieuwe maten beantwoorden aan een trend die al langer gaande is in de architectuur: “Het plafond mag weer gezien worden”, zo vertelt Pieter van Rees, die als Business Development Manager nauw bij de ontwikkeling van HeartFelt® Multipanel betrokken was. “Je ziet dat er steeds vaker gebruik gemaakt wordt van verschillende vormen, materialen of kleuren, waardoor een plafond heel wat interessanter wordt. Met de nieuwe panelen in het nieuwe programma beantwoorden we aan deze behoefte.”

De nieuwe maten van de panelen zijn namelijk niet zomaar uit de lucht gegrepen. Van Rees: “De eerste maat -30x60- was gecrëeerd om te beantwoorden aan het Combi-Line concept. Door hier in totaal nog drie verschillende maten aan toe te voegen, voeg je daar een hoop mogelijkheden aan toe.

Deze nieuwe HeartFelt®-lijn is momenteel verkrijgbaar in verschillende grijstinten, maar Pieter van Rees sluit niet uit dat ook hier in de toekomst meer variatie in vrijkomt: “Het is een overweging om voor de toekomst ook nog andere kleuren aan het assortiment toe te voegen, bijvoorbeeld aardetinten. Dat zou het qua variatie en combineermogelijkheden alleen maar beter maken.’’

‘Het binnenplafond mag weer gezien worden’

Met de HeartFelt® Multipanel-lijn beantwoordt Hunter Douglas Architectural aan een groeiende trend die steeds meer ontwerpers omarmen, zo legt Pieter van Rees uit. “Het binnenplafond was lange tijd eigenlijk weinig interessant: het moest vooral functioneel zijn. Aan een fraaie esthetiek werd lange tijd weinig aandacht besteed. Dat is tegenwoordig gelukkig verleden tijd. Je zou kunnen zeggen dat het binnenplafond echt weer gezien mag worden.”

“Je ziet steeds meer dat een plafond de aandacht krijgt die het verdient: zowel qua functionaliteit als qua esthetiek. Er wordt veel afgewisseld en geëxperimenteerd, door te werken met verschillende materialen, vormen en kleuren. Dat alles gebeurt natuurlijk wel binnen de wenselijke kaders. Immers: een binnenplafond zal niet snel bonte kleuren hebben. Het moet wel rust blijven uitstralen, en niet alle aandacht naar zich toe trekken.”

De rust en warmte van een vilten plafond

Met de nieuwe HeartFelt® Multipanel-lijn voegt Hunter Douglas Architectural een interessante optie toe aan het huidige aanbod. Pieter van Rees: “Het voordeel van een vilten plafond is dat het een warme, bijna aaibare uitstraling heeft. Het licht wordt op een andere manier in de ruimte gereflecteerd, een beetje diffuus eigenlijk. Hierdoor krijgt een ruimte een totaal andere uitstraling dan wanneer er -bijvoorbeeld- een stalen plafond in geplaatst is.” Ook de excellente akoestische eigenschappen maken van vilt een uitstekend materiaal voor binnenplafonds, zo vertelt Van Rees. “Vilt is van nature een materiaal dat geluid uitstekend absorbeert. Met name hoge tonen worden beter gefilterd, en dat geeft nét een ander soort geluid. Ook deze geluidsabsorptie bevordert rust en wordt door veel mensen als prettig ervaren.”

Een duurzaam binnenplafond met een universele toepassing

Net als alle andere HeartFelt® producten zijn deze panelen ook 100% recyclebaar en Cradle to Cradle Certified™ Bronze. Die duurzaamheid, in combinatie met de warme look en akoestische eigenschappen maken van HeartFelt® Multipanel een lijn die universeel toepasbaar is, zo vertelt Van Rees. “Van kantooromgevingen tot winkelcentra en zwembaden: een vilten plafond is overal toepasbaar. De akoestische eigenschappen maken het een ideaal plafond voor binnenruimtes waar veel mensen samenkomen. Maar ook op kantoor -niet per se een heel luide omgeving- kan een vilten plafond heel mooi zijn. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat overal waar een fraai binnenplafond gewenst is, HeartFelt® Multipanel toegepast kan worden.”

« Nieuws overzicht