Terrazzo of Terrazzo alla Venetiana is een vloerafwerking die zijn oorsprong vindt in de 15e eeuw

Terrazzo is enorm populair en is met de kleur, de mate van dichtheid en het soort toeslagmiddel helemaal naar wens te personaliseren. De mogelijkheden in design zijn eindeloos en een terrazzo vloer past hiermee in zowel klassieke, moderne als experimentele interieuren.

 

Terrazzo vloeren van Mapei zijn er in twee soorten, op basis van cement en epoxy. Cementgebonden terrazzo vloeren worden gemaakt met de cementeuze Ultratop gietvloer als basis. Ultratop gietvloeren zijn uiterst slijtvast, waardoor een terrazzo vloer met Ultratop enorm duurzaam is. Daarbij heeft een Ultratop Terrazzo vloer, dankzij haar cementgebonden component, een mineraal, organisch karakter. Ultratop Terrazzo bestaat uit een primer met kwartszand en een cementgebonden, betonlook gietvloer gevuld met toeslagmateriaal. De gietvloer is verkrijgbaar in 8 kleurmogelijkheden en te personaliseren met verschillende toeslagmaterialen.

 

De epoxy terrazzo vloer van Mapei is gemaakt met een Mapefloor I 302 SL epoxy gietvloer als basis. Mapefloor Terrazzo is uitermate geschikt voor ruimtes waar naast design ook hygiëne een belangrijke rol speelt. Mapefloor Terrazzo heeft namelijk alle voordelen van een epoxy gietvloer met de uitstraling van een terrazzo vloer. Mapefloor Terrazzo bestaat uit een primer met kwartszand en een epoxy coating gevuld met toeslagmateriaal. De decoratieve epoxy gietvloer is verkrijgbaar in RAL kleuren te maken met ons eigen ColorMap® mengsysteem.

 

Wil je meer informatie over Mapei’s terrazzo vloeren en zien welke kleurmogelijkheden er zijn? Bekijk het op mapei.nl