Gegarandeerde luchtdichting bij prefab gevels

De functie van gevels van gebouwen én de manier waarop deze gebouwd worden veranderen

Hierdoor worden lucht- en waterdichte detailleringen in de gevel steeds belangrijker en complexer. Deze complexiteit en diversiteit, maakt dat er niet altijd in standaard producten, maar juist in oplossingen moet worden gedacht.

Dat de bouw verandert, is vooral terug te zien in de groeiende populariteit van prefab en modulair bouwen. Deze procesmatige bouw levert talloze voordelen op. Zo worden risico`s verkleind en hiermee de kans op faalkosten zo veel mogelijk uitgesloten. Bij traditionele bouwmethoden gebeurt de productie op de bouwplaats. Dit brengt een aantal onzekere factoren met zich mee wat de eindkwaliteit negatief kan beïnvloeden. 

Luchtdichte detailleringen tussen prefab elementen

Bij prefab en modulair bouwen worden deze onzekerheden geminimaliseerd. Onder gecontroleerde omstandigheden worden complete bouwdelen geprefabriceerd en aan een kwaliteitscontrole onderworpen. Dit biedt ook voordelen bij het realiseren van luchtdichte aansluitingen en/of detailleringen in en tussen de prefab elementen.

Voor het realiseren van deze aansluitingen en/of detailleren biedt Carlisle Construction Materials BV een breed pakket aan oplossingen. Dit omvat o.a. prefab 3D- EPDM manchetten, profielen, zelfklevende (vezelversterkte) EPDM stroken en verschillende butyl- en bitumentapes. Het gebouw en in het bijzonder de specifieke situatie bepaalt welk product of welke productcombinatie leidt tot de meest optimale water- en luchtdichting.

Prefab EPDM manchetten

Om de verbindingen rondom kozijnen eenvoudig, snel en luchtdicht af te sluiten, levert CARLISLE® Construction Materials B.V. prefab HERTALAN® EPDM raammanchetten. Dit zijn prefab EPDM manchetten in zogenaamde "kadervorm", waarbij de vier hoeken en tussenstukken als één geheel aan elkaar verbonden zijn. Deze “hotbonding” verbindingen worden tijdens het productieproces met een speciale lastechniek gerealiseerd. Dit garandeert absolute zekerheid tegen lucht- en vochtlekkages. Het raammanchet wordt om het stelkozijn geplaatst, waardoor deze na installatie luchtdicht kan worden aangesloten in het bouwwerk. Ieder EPDM raammanchet wordt op maat gemaakt en is hierdoor eenvoudig en snel te verwerken

« Nieuws overzicht