Een slank casco met een duurzaam karakter

Bouwen met SIPS (Structural Insulated Panel System), staat voor een zeer energiezuinig en slank bouwsysteem.

Het combineert isolatie en drager in één. Het is sterk, prefab en heeft een duurzaam karakter. De constructief isolerende sandwichpanelen van Kingspan TEK zijn opgebouwd uit een binnen- en buitenblad van 15 mm OSB/3 met een isolatiekern van harde polyurethaan.

 Prefab casco

De SIP-panelen worden door onze Bouwpartners in een gecontroleerde productieomgeving geprefabriceerd. Onderling worden de panelen gekoppeld met geïsoleerde verbindingsveren. Zo ontstaat een luchtdichte en koudebrugarme schil. De SIP-elementen worden als bouwpakket op het project geleverd en geplaatst door onze Bouwpartners. Het ruwbouw casco wordt binnen een aantal dagen wind- en waterdicht opgeleverd zodat direct verder gegaan kan worden met de afbouw.  

Energiezuinig

Het ruwbouw casco van Kingspan TEK wordt voornamelijk toegepast in de vrijstaande en seriematige woningbouw. Door de hoge thermische eigenschappen is het casco geschikt voor energiezuinige of energieneutrale woningen. Met de juiste uitvoering van details biedt het systeem een basis voor een NOM- of BENG-woning maar ook voor een Passiefhuis.

Uiteenlopende mogelijkheden

Afhankelijk van het totale ontwerp kan het systeem zowel geveldragend als gevelvullend worden ingezet. Het bouwsysteem wordt geleverd in twee verschillende diktes: 142 mm of 172 mm. De panelen zijn licht van gewicht en wegen maximaal 24 kg/m2. De gevel kan bekleed worden met bijvoorbeeld steenstrips, verduurzaamd hout of stucwerk.
 

Hét nieuwe bouwen

Er zijn inmiddels al heel wat projecten met Kingspan TEK opgeleverd. De referentieprojecten op onze website geven een duidelijk beeld van wat er allemaal mogelijk is.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie