Minstens zo rendabel als zonnepanelen

Wat veel mensen niet weten is dat in een moderne goed geïsoleerde woning niet de muren, ramen of het dak het grootste energieverlies opleveren, maar de riolering. Want aan de riolering verlies je de meeste energie in huis.

Warmte terugwinning uit douchewater

Gelukkig komt de vraag om warmteterugwinning uit douchewater komt steeds vaker voor. Een douchegoot met warmtewisselaar (dwtw) zorgt ervoor dat de warmte van je douchewater niet zomaar wegstroomt naar de riolering, maar dat het gebruikt wordt voor de opwarming van het toestromende koude kraanwater. Dit voorverwarmde water stroomt verder naar de douchekraan, waardoor de cv-ketel of warmtepomp minder heet water hoeft te leveren voor de gewenste douchetemperatuur. Door te investeren in een wtw-douchegoot wordt bij iedere douchebeurt energie en geld bespaard!

Het oog wil ook wat

Kies in de badkamer voor een ShowerDrain X douchegoot voorzien van een RVS Quatro of Pixel rooster of kies voor een minimalistisch design met een betegelbaar rooster Tile (ook geschikt voor een gietvloer), zodat er slechts een smal afwateringssleufje zichtbaar blijft in de douchevloer.

Wat kost een douchegoot met warmtewisselaar?

Een douchegoot met warmtewisselaar kost ongeveer € 1.250,- (excl. BTW). Dat lijkt op het eerste oog een flink bedrag, maar als je het gaat terugrekenen heeft een gezin met 2 kinderen binnen 5 jaar de investering eruit. Met de huidige gasprijzen zeker! In die zin heeft een ShowerDrain WTW zeker een zo goed rendement als zonnepanelen, misschien zelfs beter. Met een ACO ShowerDrain X doucht iedereen met een goed gevoel!