Intrigerend plafond voor historisch landgoed

Kenwick Park

Gelegen op een uitgestrekt landgoed in Lincolnshire, Engeland ligt het resort Kenwick Park. Het oorspronkelijke herenhuis is een historisch pand welke stamt uit 1797. Door de eeuwen heen heeft het landgoed diverse functies gehad. Sinds een aantal jaren kan men dit landgoed bezoeken en ervan genieten door een verblijf te boeken op het vakantieresort Kenwick Park.

 
 
Warme en majestueuze uitstraling

Het resort bevat ook een weldadige spa met zwembad. Nadat het voormalige zwembad was afgebrand en opnieuw moest worden opgebouwd, was de brandveiligheid een belangrijk aandachtspunt. Er is gekozen voor een massief houten stervormig plafond met diverse hoeken en driehoekige ramen. Door de vorm en materiaalkeuze heeft de ruimte een warme, karakteristieke en majestueuze uitstraling verkregen. De houten delen zijn brandvertragend behandeld en voldoen hiermee aan de Europese norm EN 13501-1.

Massief houten plafond

Derako heeft hier in samenwerking met onze Engelse verkooppartner 620 m2 lineair plafond in de houtsoort African Ayous toegepast. De gekozen maatvoering van 15 x 92 mm met een voeg van 19 mm en de warme, lichte houtsoort geven het geheel een evenwichtige uitstraling.

Montage op maat
Door de exceptionele vorm van het plafond was detailwerk tijdens de montage noodzakelijk. Dit werd mede mogelijk gemaakt door een nauwe samenwerking met de aannemer Elmsmere Engineering. Het resultaat is verbluffend. Het plafond vormt met de openingen een mooi schouwspel van diverse lijnen. Het daglicht wat op een speelse manier naar binnen valt vormt ook een uniek schouwspel waardoor dit zwembad er prachtig uitziet.
 
Duurzame projectoplossingen

Zoals bij dit project zijn de meeste Derako systemen op maat gemaakte projectoplossingen, met integrale systeemgarantie. Het ontwerp van de architect is altijd leidend. Derako biedt een brede range van acht productlijnen startend bij kosteneffectieve standaardoplossingen tot de meest exclusieve organische vormen. Hiermee is er een oplossing voor elke ruimte, behoefte en budget, waarbij het mogelijk is om de unieke grondstof massief hout in nog meer gebouwontwerpen toe te passen.

Alle systemen zijn C2C Silver gecertificeerd en dragen bij aan het verkrijgen van credits binnen BREEAM en LEED. Ontdek onze systemen en creƫer een bijzonder massief houten plafond of wand voor uw project.

« Nieuws overzicht