Innovatie en duurzaamheid

In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen streeft Legrand naar de ontwikkeling en lancering van innovatieve en duurzame oplossingen. Met de lancering van een circulaire railkoker – ook spanningsrail of busbar genoemd – zet Legrand opnieuw een stap richting innovatie op het gebied van duurzaamheid.

 

Railkoker als eerste circulaire oplossing

De railkoker is een alternatief voor de traditionele kabeldraagsystemen. Bovendien is een railkoker zo opgebouwd dat het spanningsverlies en de bijhorende energieverliezen tot een minimum beperkt zijn. De toepassing van de railkoker biedt eindgebruikers, projectontwikkelaars en installateurs behoorlijk wat voordelen: een eenvoudige en toekomstbestendige installatie, een compacte (en dus ruimtebesparende) uitvoering, een langere levensduur en – last but not least – nu dus ook een circulaire, grondstofbesparende oplossing.

 

Terugkoopovereenkomst voor extra duurzaamheid

Bij de verkoop van het railkokersysteem levert Legrand een railkoker, aftakkasten en bijhorend bevestigingsmateriaal. Tegelijk wordt met de eigenaar van de railkoker een terugkoopovereenkomst ondertekend. Dit betekent dat aan het einde van de gebruiksperiode de systeemonderdelen teruggekocht worden tegen een bedrag dat afhankelijk is van de staat waarin de producten zich op dat moment bevinden.

 

NIBE-certificering: extra bewijs van circulariteit

Legrand heeft haar circulaire railkoker laten certificeren door een onafhankelijke partij (NIBE). Hierdoor krijgen klanten niet alleen een duidelijk beeld van hoe circulair deze oplossing is, maar ook hoe eenvoudig het is om de railkoker los te koppelen en te hergebruiken. Het systeem is namelijk opgebouwd uit modulaire elementen waardoor demontage zonder schade is gegarandeerd.

 

Deze circulaire aanpak biedt het belangrijke voordeel dat materialen na een inspectie één op één opnieuw gebruikt kunnen worden en zo dus een tweede leven kunnen krijgen. Dit verkleint de afvalberg, vermindert de grondstofdelving en heeft dus een positieve impact op het milieu.

 

Wilt u meer weten over deze circulaire railkoker oplossing? Bezoek onze website.