4 tips die van pas komen bij het kopen van jaloezieën

Op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Hulp is onderweg!

Ben je van plan om jouw raamdecoratie te vervangen? Dan heb je misschien al voorzichtig gekeken naar de mogelijkheden. De kans is groot dat je ook naar jaloezieën gekeken hebt. Misschien weet je zelfs al wel dat je jaloezieën voor jouw ramen wilt hebben. Niet gek, want deze raamdecoratie heeft een stoere uitstraling. Daarbij komt dat ze voor veel privacy zorgen. Wil je jaloezieën kopen? Dan kun je hier misschien nog wel wat hulp bij gebruiken. Daarom zetten wij hier 4 tips op een rijtje.


1. Bepaal welke kleur jouw jaloezieën moeten hebben

Net als vrijwel alle andere raamdecoratie zijn jaloezieën er ook in allerlei verschillende kleuren. Je kunt bijvoorbeeld voor zwarte jaloezieën kiezen, maar ook voor witte. Om jouw zoektocht een stuk makkelijker te maken, raden wij je aan eerst te bepalen welke kleur jouw voorkeur heeft. Vind je het lastig om een keuze te maken? Richt je dan tot jouw interieur. Kies bij voorkeur een kleur die terugkomt in de meubels en accessoires in huis. Op deze manier ontstaat er een samenhangend geheel.


2. Kies een materiaalsoort

Weet je inmiddels welke kleur jouw jaloezieën moeten hebben? Dan ben je er nog niet. Nee, want deze raamdecoratie is namelijk ook verkrijgbaar in verschillende materialen. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor houten jaloezieën. Als je raamdecoratie voor de badkamer zoekt, heeft hout misschien niet jouw voorkeur. Logisch, want je hangt de jaloezieën immers in een vochtige ruimte en hout en vocht gaan vaak niet goed samen. In dat geval zijn aluminium jaloezieën het overwegen waard. Vind je dit niets? Kijk dan eens naar bamboe jaloezieën. Als je voor deze raamdecoratie kiest, haal je jaloezieën in huis die goed zijn voor het milieu. 


3. Neem de maten op

Jaloezieën zijn verkrijgbaar in standaardmaten. Als je een raam met standaard afmetingen hebt, is dit interessant. Je betaalt dan immers niet onnodig veel voor jouw jaloezieën. De raamdecoratie hoeft dan namelijk niet speciaal op maat gemaakt te worden. Helaas bieden jaloezieën met standaard afmetingen niet altijd uitkomst. Nee, want de raamdecoratie kan dan te groot of te klein zijn voor jouw raam. Wil je dit voorkomen? Laat dan jaloezieën op maat maken. Als je hiervoor kiest, moet je de maten van jouw ramen goed opnemen. Ben je bang dat je hierbij de fout ingaat? Laat het inmeten dan over aan een specialist.


4. Kijk naar de manier van monteren

Tot slot raden wij je aan om naar de manier van monteren te kijken. Veel mensen denken dat deze raamdecoratie standaard in de muur of het plafond geboord wordt. Dit gebeurt inderdaad vaak, maar er zijn ook andere manieren om jaloezieën te monteren. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak een speciaal systeem gebruikt voor jaloezieën op draaikiepramen. Ook voor kunststof kozijnen zijn vaak speciale bevestigingsmethoden.

« Nieuws overzicht