Kierdichting essentieel bij brandwerende raam- en deurconstructies

Dichtingen verhogen brandwerendheidsprestatie - advies van Elton

Dichtingen vormen een belangrijk onderdeel bij brandwerende deur/kozijnconstructies. Door materialen te gebruiken met een hoge ontbrandingstemperatuur, zoals bijvoorbeeld siliconen, wordt het ontbranden en het wegsmelten van de afdichting vertraagd. Dit draagt bij aan een betere brandwerendheidsprestatie van de constructie. 

Valdorpels met certificering

De grootste kier bij deuren vinden we vaak onderaan. De beste oplossing om deze kieren te dichten bestaat uit het plaatsen van een valdorpel. Dit kan zowel onderin, als op de deur middels een ophangcassette. Wanneer de toe te passen deuren zijn getest zonder valdorpel kunnen deurenfabrikanten - in de meest voorkomende situaties - met behulp van de testrapporten van onze EllenMatic valdorpels aantonen dat het toepassen hiervan geen afbreuk doet aan de brandwerendheid van de geteste constructie.

Testen volgens praktijksituaties

Wij zijn van mening dat bij brandtesten te allen tijde de praktijksituatie moet worden nagebootst. Daarom adviseren wij om in de praktijk bij S200 criteria altijd een valdorpel te plaatsen en dus ook te testen met een valdorpel. Niet alleen leidt dit vaak tot betere testresultaten, hiermee wordt in de praktijk voorkomen dat extra lucht wordt aangezogen en de brand ‘gevoed’ blijft, met als gevolg dat vluchtroutes langer open blijven en materiële en lichamelijke schade beperkt blijft. 

Kijk op www.elton.nl hoe met eigentijdse tochtprofielen snel en kostenefficiënt een groots resultaat kan worden gerealiseerd. Vraag ook naar onze brandvertragende EllenMatic valdorpels.

Renoveer slim. Renoveer met Ellen Tochtprofielen!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie