De zekerheid van een optimale passieve brandveiligheid

Van deskundig advies in de ontwerpfase tot periodiek onderhoud, alles onder één dak

Met een compleet pakket van brandwerende spuitmortels, plaatmateriaal, coatings en afdichtingsmaterialen voor doorvoeringen, levert REPPEL als specialist in passieve bouwkundige brandveiligheid, een totaaloplossing voor het brandwerend bekleden van stalen en betonnen constructies, en voor de vervaardiging van compartimenteringen in de bouw en in de industrie.

Met deskundig advies van ontwerpfase tot periodiek onderhoud, biedt REPPEL de zekerheid van een optimale passieve brandveiligheid in gebouwen. Passieve brandpreventie volgens de regelgeving met aandacht voor milieu en duurzaamheid staat centraal in de oplossingen van REPPEL.

In de adviesfase worden onder andere de geldende brandeisen en praktijkomstandigheden van het bouwwerk in kaart gebracht. Ook wordt er gekeken naar de esthetische wensen van de architect en pandeigenaar: blijven bepaalde constructieonderdelen in het zicht? Of worden verlaagde plafonds toegepast? Op basis van deze informatie inventariseren en calculeren de brandspecialisten van REPPEL wat technisch, economisch én esthetisch haalbaar is.

Deze betrokken werkwijze, actief meedenken, oog voor detail en uitvoering via gespecialiseerde applicatiebedrijven zorgen ervoor dat alle werkzaamheden voor de noodzakelijk brandwerende voorzieningen naadloos in een bouwproject ingepast worden.

Nieuwe brandwerende spuitmortels

Voor het brandwerend opwaarderen van betonnen en stalen constructiedelen wordt zeker in zogenaamde niet-zichtwerktoepassingen veelal gekozen voor brandwerende spuitmortels. Om per project de beste morteloplossing te kunnen leveren werkt REPPEL samen met de fabrikanten ISOLATEK, PROMAT en EDILTECO.

De productontwikkeling van brandwerende spuitmortels staat bij deze gerenommeerde fabrikanten niet stil. Zo levert REPPEL tegenwoordig  de PROTHERM LIGHT. Dit is een lichtgewicht brandwerende spuitmortel op basis van witte EPS-korrels, cement en speciale additieven. Bij brand zullen de EPS-korrels verbranden en luchtgaten tussen het cement achterlaten. Deze lucht fungeert dan als isolator. Naast het zeer lage gewicht is ook uniek aan de mortel dat deze door het gebruik van witte cement in een witte uitvoering kan worden geleverd.  

Ook ISOLATEK Type 400 is een nieuwe ontwikkeld product.  Deze cementgebonden spuitmortel is door het gebruik van “recycled content” de duurzame en milieuverantwoordelijke opvolger van de  ISOLATEK Type CP-2.  

REPPEL b.v. Bouwspecialiteiten

www.reppel.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie