Soundblox helpt je uit de brand!

Brandveilige Akoestiek!

Stel je voor dat je de oplossing voor geluidbeheersing (geluidabsorptie en isolatie), stabiliteit én brandwerendheid zou kunnen integreren in één stabiele muurconstructie zónder concessies te hoeven doen aan de esthetische vormgeving? En wat als deze oplossing nu geschikt is voor zowel buiten- als binnentoepassing en ook nog eens zeer betaalbaar is? Te mooi om waar te zijn? Niet in dit geval.

Akoestische oplossing, gegoten in beton

Soundblox zijn akoestische betonblokken waarmee het akoestisch klimaat zowel binnen als buiten geoptimaliseerd wordt, overal waar brandveiligheid, stabiliteit en  stootvastheid net zo belangrijk is als de (ruimte)akoestiek. Met Soundblox kan de oplossing voor akoestiek (geluidabsorptie én geluidisolatie) gecombineerd worden in één stabiele wandconstructie.

Soundblox vormen de ideale manier voor verbetering van de ruimteakoestiek, het absorberen van hinderlijk geluid en de reductie van nagalm. Dit wordt gerealiseerd door de zogenaamde helmholtzresonatoren, die het geluid opvangen en reduceren. Door toepassing van minerale wol plaatjes kan het geluidsabsorberend vermogen extra worden vergroot. Soundblox zijn in diverse muurdikten verkrijgbaar.

Geluidabsorptie, Geluidisolatie én Brandwerendheid in één wand

Door de toepassing van beton, maken deze blokken ook een goede geluidisolatie mogelijk en hebben ze een uitstekende brandwerendheid. Daarnaast zorgt een uitstekende druksterkte voor een stabiele muurconstructie. Dit betekent dat Soundblox aan diverse uitdagingen in de bouw het hoofd biedt. Met Soundblox kan de oplossing voor beheersing van de ruimteakoestiek (geluidabsorptie zowel als geluidisolatie), robuustheid en brandveiligheid in één wand gecombineerd worden.

Soundblox zijn tevens uitstekend  geschikt voor toepassing in ruimten  met extreme temperaturen of vochtige condities (denk aan zwembaden) of waar met agressieve materialen wordt gewerkt.

Uitdagingen in de bouwwereld

In de bouwwereld kampen we momenteel met heel wat uitdagingen, met name door schaarste en prijsverhogingen van beschikbare bouwmaterialen. En dan is er nog de duurzaamheid. Veel materiaal komt uit verre oorden, waardoor de levertijden in het gedrang komt en een grote belasting vormt voor het milieu.

Een oplossing,  zowel letterlijk als figuurlijk, in beton gegoten, kan helpen om aan deze uitdagingen het hoofd te bieden. Beton wordt nl., evenals de grondstoffen hiervoor, op rij-afstand  geproduceerd, waardoor de toelevering gewaarborgd blijft. Terecht dus dat men weer teruggrijpt op  de meer traditionele  vertrouwde bouwmaterialen zoals het altijd beschikbare beton, dat zich niet alleen bewijst als  stabiele oplossing in onzekere tijden maar ook veelzijdiger blijkt dan vaak wordt gedacht.

Duurzaamheid

Binnenkort komt Soundless Acoustics International met een nieuwe innovatie waarbij Soundblox met een CO2 negatieve  productiemethode kunnen worden geproduceerd en vormen deze akoestische betonblokken niet alleen een oplossing in de strijd tegen lawaaivervuiling maar ook in de strijd tegen klimaatverandering en CO2 reductie.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie