Minimalistisch en veilig

Solarlux heeft het minimalistische schuifraam cero doorontwikkeld met de optie van een  geïntegreerde doorvalbeveiliging voor hoogbouw dat stevig verankerd wordt in de profielen van het schuifsysteem.

 

Voor gebruik op bovenverdiepingen heeft Solarlux de glazen doorvalbeveiliging van cero schuifpuien geïntegreerd in het profielsysteem. Grote glaspartijen met royale openingsmogelijkheden laten binnen en buiten samensmelten. Bovenverdiepingen moeten uiteraard vanuit de wetgeving voorzien zijn van een borstwering of balustrade om bij het openen van de schuiframen de veiligheid te garanderen. Met deze volglazen constructie blijft tevens volledige transparantie gewaarborgd.

 

De fabrikant Solarlux biedt nu de mogelijkheid om het minimalistische schuifraam cero met een discrete en tegelijkertijd doeltreffende doorvalbeveiliging uit te rusten. Het specifieke kenmerk van deze toevoeging: de dorpel is al in het systeem geïntegreerd. In de profielen weggewerkte versterking zorgt ervoor dat aan de statische eisen voor de glazen reling wordt voldaan. Afhankelijk van de ontwerpspecificaties kan de borstwering worden ontworpen op vloerniveau of met enige afstand van dit niveau, altijd in overeenstemming met de wettelijke toegestane bouweisen.

 

Eén enkel cero glaselement kan een oppervlakte tot 15 vierkante meter bestrijken. Met een glasaandeel van 98 procent en profielen van slechts 34 millimeter breed onderstreept cero het ontwerp van moderne architectuur, gecombineerd met uitstekende thermische isolatie. Een praktijkvoorbeeld waar deze constructie toegepast is, is het geweldige bouwproject van Booking Campus op het Oosterdokseiland in hartje Amsterdam, waar Solarlux in opdracht van Sorba Projects alle 41 appartementen voorziet van glazen gevels. Het internationaal opererende architectenbureau UNStudio ontwierp het gebouw, voorzien van een hoogwaardige afwerking en duurzaam gebouwd. De grote ramen zorgen voor een heerlijk lichte woning en een uniek uitzicht op Amsterdam.