Nieuw in het Milin assortiment; het multi sponningdeel!

Een moderne, strakke look

Gevelbekleding Kerrafront is nu ook verkrijgbaar in een multi sponningdeel. Het multi sponningdeel heeft in aanzicht een opbouw van vier smalle sponningdelen. Dit geeft de gevel een moderne, strakke look. Het multi sponningdeel zorgt ervoor dat de snelheid en het gemak van de montage behouden blijven.

Het multi sponningdeel van Kerrafront heeft een werkende breedte van 332 mm. Dat is iets meer dan de werkende breedte van het enkelvoudige gevelpaneel (318) mm en is gelijk aan die van het dubbele gevelpaneel. In aanzicht zijn de sponningdelen dus aanzienlijk smaller, met slechts de helft van het dubbele gevelpaneel. Milin levert de nieuwe multi sponningdelen in diverse kleuren met nerf- en houtstructuur.

Sleufgaten

Met de werkende breedte van 332 mm van het multi sponningdeel blijven de hanteerbaarheid en de montagesnelheid van Kerrafront gehandhaafd. De panelen zijn aan de bovenzijde voorzien van een open sleufgatenstructuur voor een eenvoudige bevestiging. De bevestiging gebeurt met Milin bolkopschroeven van minimaal 30 mm lang. Door deze los vast aan te draaien behouden de panelen ruimte voor thermische werking. Voor de bekleding van randen en aansluitingen zijn dezelfde profielen te gebruiken als voor de andere gevelpanelen van Kerrafront.

Lengtes

De lengte van de delen bedraagt 6 meter voor het standaard systeem. Daarbij worden delen in de lengte gekoppeld met hulpprofielen. Daarnaast is het multi sponningdeel leverbaar in het Connex-systeem, waarbij de zijkanten van de gevelpanelen zo geprofileerd zijn dat ze zonder hulpstukken in de lengte te koppelen zijn. De Connex-delen hebben een lengte van 2,95 m.

Kerracore technologie

Kerrafront is een hoogwaardige kunststof gevelbekleding die is opgebouwd volgens Kerracore technologie. Kerrafront heeft een kern van volschuim, met een hoge dichtheid en homogeniteit. De buitenzijde bestaat uit hard pvc, dat de gevelbekleding een grote bestendigheid geeft tegen stoten en krassen.

Duurzaam en onderhoudsarm

Kerrafront is door deze opbouw onderhoudsarm en waterdicht en heeft een hoge kleurstabiliteit. Het heeft een lange levensduur en is een duurzaam materiaal. Kerrafront is gemaakt van gerecycled materiaal en is zelf ook weer 100% te recyclen.

De gevelbekleding van Kerrafront is te bewerken met normale houtbewerkingsgereedschappen. Voor het zagen wordt een cirkelzaag met een fijngetand blad aangeraden.

Geventileerde gevelconstructie

Zoals vrijwel elke gevelbeplating, wordt Kerrafront bevestigd op een geventileerde gevelconstructie. Die bestaat meestal uit verticale verduurzaamde houten regels. Voor Kerrafront volstaat een hart op hart afstand van 400 mm. De ventilerende spouw is minimaal 20 mm diep. Voor de donkere kleuren Quartzgrijs en Antraciet is een spouw vereist van 40 mm.

Kijk hier voor meer informatie over het Kerrafront multi sponningdeel.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie