FOAMGLAS verstevigt opnieuw zijn toppositie in platdakisolatie

Een unieke reputatie

In de plat dak branche geniet FOAMGLAS®-isolatie al tientallen jaren een stevige en unieke reputatie. Cellulair glas wordt algemeen beschouwd als het isolatiemateriaal bij uitstek voor alle platte daken waar water- en waterdampdichtheid, drukvastheid en levensduur van het grootste belang zijn. Al even opmerkelijk is het totaalsysteem voor platte daken met 25 jaar garantie dat FOAMGLAS enkele jaren geleden heeft gelanceerd. Een absolute Europese primeur!

De gesloten structuur van de glascellen waaruit het is opgebouwd, maakt van FOAMGLAS-cellenglas een buitengewoon betrouwbaar isolatiemateriaal voor de meest veeleisende types van actieve daken: terrasdaken, daktuinen, waterdaken, parkeerdaken en noem maar op. “FOAMGLAS® is het enige isolatiemateriaal waarvan proefondervindelijk is bewezen dat het zijn isolatiewaarde blijft behouden, ook wanneer het dakmembraan beschadigd of versleten is”, aldus Frank Vanhove, managing director Benelux.

“Zelfs na bijna een halve eeuw zijn FOAMGLAS®-daken nog even droog en doeltreffend als op het moment dat ze werden gerealiseerd. Omdat cellenglas gemaakt wordt van puur glas, is het volstrekt water- en waterdampdicht. Het is ook absoluut onbrandbaar. Bij contact met vuur is er geen sprake van rookontwikkeling, giftige gassen, druppelvorming of vlamoverslag. Verder is cellulair glas zuurbestendig, maatvast, volledig recycleerbaar, en buitengewoon drukvast – uiteraard een belangrijke voorwaarde voor actieve daken. De vorm van FOAMGLAS® verandert niet, zelfs niet onder langdurige druk. Geen ander daksysteem kan bovendien met zo’n grote variatie aan materiaal worden bekleed: kiezels, planten, tegels… En door gebruik te maken van FOAMGLAS® TAPERED – isolatieplaten met geïntegreerde helling – leg je meteen de basis voor een plat dak met optimale afwatering. Tot slot ook niet onbelangrijk: wanneer een dak bijkomend moet worden geïsoleerd, mag FOAMGLAS® blijven liggen. Een extra laag isolatie volstaat. Cellenglas hoeft niet vervangen te worden. Als het eenmaal ligt, ligt het goed voor nog vele decennia.”

25 jaar zorgenvrij

Omdat FOAMGLAS op basis van tientallen jaren ervaring zo zeker kan zijn van de uitzonderlijke kwaliteiten van zijn daksystemen, ontwikkelde het enkele jaren geleden een formule met al even onweerlegbare voordelen: PlatDak25, een totaalsysteem voor platte daken met 25 jaar garantie op waterdichtheid en behoud van thermische prestaties.

“Opdrachtgever en architect hebben keuze uit vijf gecertificeerde platdaksystemen waarvan de verantwoordelijkheid uitsluitend bij FOAMGLAS ligt, en dus niet wordt gedeeld tussen verschillende leveranciers”, verduidelijkt Frank Vanhove. “We begeleiden het volledige traject. Van de ontwerpfase, de keuze van de dakopbouw, het opstellen van de bestekteksten, tot en met de uitvoering, de opvolging en de oplevering. Indien de opdrachtgever in dit verhaal meegaat, krijgt hij bovenop de 10 jaar wettelijke garantie een extra waarborg van 15 jaar. Dus 25 jaar in het totaal. Dat is uniek in Europa.”

Meer informatie over PlatDAK25? Download hier de gratis brochure.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie