Luchtdichte kozijnaansluitingen met prefab EPDM raammanchetten

De gebouwschil

Om te kunnen voldoen aan alle eisen aangaande BENG moeten we terug naar de basis. In de meest ideale situatie betekent dit terug naar de ontwerptafel, maar in de praktijk is de basis voor luchtdichte en vochtwerende aansluitingen vaak terug te leiden naar de gebouwschil. Wanneer de gebouwschil luchtdicht is gerealiseerd, kan vervolgens de rest verder geoptimaliseerd worden.

Wanneer we inzoomen op de gebouwschil, dan zien we dat tijdens de installatie van kozijnen de realisatie van een deugdelijke en luchtdichte aansluiting vaak het kritische punt is. Prefab EPDM raammanchetten bieden hier een helpende hand!

Prefab EPDM oplossingen: gegarandeerd hoge eindkwaliteit

Om de verbindingen rondom kozijnen eenvoudig, snel en luchtdicht af te sluiten, levert CARLISLE® Construction Materials B.V. prefab HERTALAN® EPDM raammanchetten. Dit zijn prefab EPDM manchetten in zogenaamde “kadervorm”, waarbij de vier hoeken en tussenstukken als één geheel aan elkaar verbonden zijn. Deze “hotbonding” verbindingen worden tijdens het productieproces met een speciale lastechniek gerealiseerd. Dit garandeert absolute zekerheid tegen lucht- en vochtlekkages. Het raammanchet wordt om het stelkozijn geplaatst, waardoor deze na installatie luchtdicht kan worden aangesloten in het bouwwerk. Ieder EPDM raammanchet wordt op maat gemaakt en is hierdoor eenvoudig en snel te verwerken. 

Kostenbesparend

Zodra het stelkozijn in de timmerfabriek is gefabriceerd, kan het manchet er al omheen bevestigd worden. Nadat het stelkozijn op de bouwplaats is geïnstalleerd, hoeft het EPDM manchet enkel nog te worden afgeseald. Deze snelle en efficiënte manier van verwerking levert een aanzienlijke besparing op manuren en faalkosten.

Producteigenschappen in één oogopslag:
  • Volledig op maat gemaakt
  • Luchtdichte aansluitingen in een handomdraai
  • Snelle en eenvoudige montage
  • Kwalitatief hoogwaardige vervanger voor traditionele DPC folie
« Nieuws overzicht