Duurzame akoestiek

Een aangename ruimtebeleving

Een optimale ruimteakoestiek creëert niet alleen een aangename ruimtebeleving, maar is cruciaal voor gezondheid en welzijn. Het zorgt voor een betere spraakverstaanbaarheid, motivatie, productiviteit, goede stemming én bespoedigt het natuurlijke herstel van patiënten in zorginstellingen. 

Bij een grote ruimte met een chic hoog plafond, kun je dan ook niet volstaan met een akoestisch plafond om nagalm in de ruimte voldoende te reduceren. Er is dan ook een wandoplossing nodig om geluid te absorberen...

Tijdens de coronatijd is bovendien duidelijk geworden hoe belangrijk de kwaliteit van de binnenruimte is voor de ruimtebeleving. In het ontwerp van gebouwen wordt het concept “binnenakoestiek” dan ook terecht steeds belangrijker. Tegelijkertijd stijgt de belangstelling voor natuurlijke en duurzame materialen. Soundless Acoustics combineert deze twee elementen in één akoestische oplossing.

Haal de natuur binnen!

Haal de natuur binnen met onze 100% natuurlijk gemummificeerde mos op een backing van hoogwaardig geluidsabsorberende katoenvezelplaten waarmee een naadloze, hoogwaardig geluidsabsorberende wand kan worden gerealiseerd met een exclusieve uitstraling en een hoog knuffelgehalte. Deze mospanelen zijn volledig onderhoudsvrij en hebben niets nodig aan water of daglicht. Tevens worden deze panelen handgemaakt en dat maakt elk paneel uniek. Daarnaast worden deze absorberende platen op maat gemaakt in elke gewenste afmeting, zodat ze altijd op elke muur passen. Deze panelen zijn verkrijgbaar in nagenoeg elke vorm of afmeting, ook met een mooi frame van aluminium of hout.

Natuurlijk ‘groen’ binnen de ruimte

De roep om groen binnen een ruimte klinkt luider. Begrijpelijk, aangezien onderzoek heeft uitgewezen dat natuurlijk groen een kalmerend en rustgevend effect heeft  en de stemming van mensen gunstig beïnvloedt. De mospanelen van Soundless Acoustics zijn niet alleen ‘groen’ van kleur maar ook ecologisch ‘groen’, aangezien het een natuurlijk en biologisch afbreekbaar product betreft. Bijkomend positief effect is dat deze groene natuurlijke kleur veel rust uitstraalt en bijdraagt aan een aangename ruimtebeleving. Uniek aan deze mospanelen is dat deze worden geprepareerd met een biologisch afbreekbaar en natuurlijke substantie waar geen chemische middelen aan te pas komen.

Groen én robuust

De mosbedekking kan ook prima op onze traditionele akoestische betonblokken worden aangebracht, daar waar behoefte is aan een hoge en stabiele muurconstructie. De geluidsabsorberende en –isolerende eigenschappen van Soundblox akoestische betonblokken - in combinatie met natuurlijk mos - verenigen praktische constructieve stabiliteit met de  exclusieve en natuurlijke uitstraling van dit bijzondere natuurproduct.

Soundblox akoestische betonblokken

In een situatie waar een robuuste, stabiele muur net zo belangrijk is als de ruimteakoestiek, zijn Soundblox daarvoor de perfecte oplossing! Met Soundblox akoestische betonblokken kan de oplossing voor geluidsabsorptie, geluidsisolatie én brandveiligheid geïntegreerd worden in een stabiele muurconstructie! Drie oplossingen in één wand! Met een kleurtje erop past deze muur in elk design!

Al onze producten worden op rijafstand aangeleverd

Met het oog op CO2-uitstoot en stijgende energieprijzen kunnen levertijden, kwaliteit en duurzaamheid in het gedrang komen. Soundless Acoustics biedt duurzame, decoratieve, geluidsabsorberende oplossingen die op rijafstand worden aangeleverd, waardoor toeleveringen en levertijden, alsmede de kwaliteit, kunnen worden gewaarborgd en stikstof en CO2-uitstoot kan worden verminderd. Tevens komt Soundless Acoustics binnenkort met een nieuwe ontwikkeling; akoestische betonblokken geproduceerd met een CO2-negatieve methode. Soundblox worden dan effectief in de strijd tegen lawaaivervuiling én CO2-uitstoot.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie