Naadloze akoestiek

Optimaliseer de ruimteakoestiek met naadloze akoestische plafondoplossing

Als corona ons iets heeft geleerd, is het om zuinig te zijn op onze gezondheid. Een goede ruimteakoestiek draagt daar in grote mate aan bij. Er is de laatste tijd terecht meer aandacht voor het interieur en daarbij wordt in toenemende mate gekozen voor materialen die bijdragen aan een prettige ruimtebeleving. Optimaliseren van de ruimteakoestiek is cruciaal voor deze ruimtebeleving, maar daarbij mag de kwaliteit en duurzaamheid van de akoestische materialen niet uit het oog verloren worden. Duurzaamheid is immers minstens zo belangrijk voor gezondheid en welzijn.

De kwaliteit van het comfort van een ruimte is in grote mate afhankelijk van de ruimteakoestiek. Naarmate de geluiden in een ruimte als hard en onaangenaam worden ervaren, krijgt het ook een kille atmosfeer en vermindert het comfort. We weten ook inmiddels dat een slechte akoestiek invloed heeft op de stemming, het ziekteverzuim, maar ook op prestaties en productiviteit én op gezondheid op langere termijn.

Akoestische spray-on oplossing

Asona heeft al meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van naadloze, akoestische spray-on systemen, waarbinnen een keur aan mogelijkheden bestaat wat betreft kleur, structuur, geluidsabsorberende prestatie en functionaliteit. Beide systemen zijn ontwikkeld om niet alleen de ruimtebeleving en spraakverstaanbaarheid in hoge mate te optimaliseren, maar zodanig opgaan in het design van de ruimte dat deze als het ware onzichtbaar zijn en stilletjes hun werk doen. Je ziet het niet maar je hóórt onmiddellijk het effect. En je belééft het ook! En wel met meerdere zintuigen!

Sonaspray

Sonaspray is al jaren een topper op het gebied van akoestische plafondsystemen en wordt direct op (elk mogelijk) oppervlak gespoten in de gewenste kleur, structuur en dikte, naar gelang de akoestische eisen. Sonaspray heeft bovendien een dusdanige kwaliteit dat met een dunne laag al een zeer goede akoestische prestatie kan worden behaald.

Sonaspray wordt in één keer op het plafond gespoten en eventueel gladgestreken, waardoor het werk in één dag kan worden gerealiseerd. Dat maakt dit product tot een laagdrempelige en prijsvriendelijke oplossing.

Sonacoustic

Sonacoustic is een ultragladde oplossing met een luxe uitstraling, die op een backing van hoge prestatie geluidsabsorberend materiaal wordt gespoten in diverse mogelijke kleuren. De finish laag bestaat grotendeels uit gerecyclede katoenvezels, afkomstig uit snijverlies bij de fabricage van katoenkleding.

Alle grondstoffen worden gefabriceerd in Europa waardoor de afstand, uitgedrukt in zowel km als in CO2- en stikstofuitstoot, beperkt wordt. Daarmee worden ook de kwaliteit én de toevoer van de grondstoffen gewaarborgd.

Veelzijdige akoestische oplossing

Beide oplossingen volgen exact de contouren en vormen van het bestaande plafond, of het nu recht of rond is, koepelvormig, golvend of met onderbrekingen en vormen. Ze vormen een perfecte aanvulling op het design van elke ruimte.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie