De coolste kanaalplaatvloeren heten ClimaDeck

Een heerlijk binnenklimaat

Wie wil dat niet? Een woning of kantoor waar een heerlijk binnenklimaat heerst. Niet te koud en zeker niet te warm. Geen tocht of hinderlijke luchtstroom met de daarbij behorende geluiden. Door toepassing van het ClimaDeck wordt het volledige plafondoppervlak gebruikt als koel- of verwarmingselement. “Hoe?” Zult u zich afvragen.

De oplossing is vrij eenvoudig. Beton heeft een hoge massa. Daardoor is het sterk en heeft het goede geluidwerende eigenschappen. Daarnaast kan beton warmte en koude bufferen (accumulerend vermogen).

ClimaDeck is een kanaalplaatvloer met een verdikte onderschil voorzien van leidingen. Door optimaal gebruik te maken van het accumulerend vermogen van beton én de waterdoorvoerende leidingen, slaagt het ClimaDeck erin om met een minimum aan energie een maximum aan comfort te bieden. Dit geldt voor zowel verwarmen als voor koelen. Dit gebeurt meestal door toepassing van een warmtepomp.

Door dit principe toe te passen in een voorgespannen kanaalplaatvloer kies je voor het beste van twee werelden. Een voorgespannen kanaalplaatvloer is duurzaam en effectief in grondstofgebruik waarbij, door toepassing van holle kanalen, minder beton wordt toegepast. Door beton thermisch actief te maken en gebruik te maken van de specifieke eigenschappen wordt een energiezuinig verwarmings- en koelsysteem toegepast. ClimaDeck wordt geproduceerd in een fabriek onder geconditioneerde omstandigheden waardoor de kwaliteit en de plaats van de leidingen geborgd zijn.

ClimaDeck is in de loop der jaren toegepast in Nederland, Duitsland en België. In een tijd van energietransitie en duurzaamheid is nu het goede moment om ClimaDeck onder de aandacht te brengen.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de specialisten van Olbecon.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie