Gezonde akoestiek

Een combinatie van twee elementen in één akoestische oplossing

Een optimale ruimteakoestiek creëert niet alleen een aangename ruimtebeleving, maar is ook cruciaal voor gezondheid en welzijn! Het zorgt voor een betere spraakverstaanbaarheid, motivatie, productiviteit, goede stemming én bespoedigt het natuurlijke herstel bij ziekte. Daarnaast is in coronatijd de kwaliteit van de binnenruimte belangrijker geworden. In het ontwerp van gebouwen wordt het concept ‘binnenakoestiek’ dan ook terecht steeds belangrijker. Tegelijkertijd stijgt de belangstelling voor natuurlijke en duurzame materialen. Soundless Acoustics combineert deze twee elementen in één akoestische oplossing.

Haal de natuur binnen!

Haal de natuur binnen met onze 100% natuurlijk gemummificeerde mos op een backing van hoogwaardig geluidsabsorberende katoenvezelplaten waarmee een naadloze, hoogwaardig geluidsabsorberende wand kan worden gerealiseerd met een exclusieve uitstraling en een hoog knuffelgehalte. Deze mospanelen zijn volledig onderhoudsvrij en hebben niets nodig aan water of daglicht. Tevens worden deze panelen handgemaakt en dat maakt elk paneel uniek. Daarnaast worden deze absorberende platen op maat gemaakt in elke gewenste afmeting, zodat ze altijd op elke muur passen. Deze panelen zijn verkrijgbaar in nagenoeg elke vorm of afmeting, ook met een mooi frame van aluminium of hout.

Natuurlijk ‘groen’ binnen de ruimte

De roep om groen binnen een ruimte klinkt luider. Begrijpelijk, aangezien onderzoek heeft uitgewezen dat natuurlijk groen een kalmerend en rustgevend effect heeft en de stemming van mensen gunstig beïnvloedt. De mospanelen van Soundless Acoustics zijn niet alleen ‘groen’ van kleur maar ook ecologisch ‘groen’ aangezien het een natuurlijk en biologisch afbreekbaar product betreft. Bijkomend positief effect is dat deze groene natuurlijke kleur veel rust uitstraalt en bijdraagt aan een aangename ruimtebeleving. Uniek aan deze mospanelen is dat deze worden geprepareerd met een biologisch afbreekbaar en natuurlijke substantie waar geen chemische middelen aan te pas komen.

Groen én robuust

De mosbedekking kan ook prima op onze traditionele akoestische betonblokken worden aangebracht, daar waar behoefte is aan een hoge en stabiele muurconstructie. De geluidsabsorberende en –isolerende eigenschappen van Soundblox akoestische betonblokken in combinatie met natuurlijk mos, verenigen praktische constructieve stabiliteit met een exclusieve en natuurlijke uitstraling van dit bijzondere natuurproduct.

Soundblox akoestische betonblokken

In een situatie waar een robuuste, stabiele muur net zo belangrijk is als de ruimteakoestiek, zijn Soundblox daarvoor de perfecte oplossing! Met Soundblox akoestische betonblokken kan de oplossing voor geluidsabsorptie, geluidsisolatie én brandveiligheid geïntegreerd worden in een stabiele muurconstructie. Alles geregeld in één wand! Met een kleurtje erop past deze muur in elk design. Onze nieuwste ontwikkeling zorgt voor een negatieve CO-2 uitstoot.

Soundless Acoustics biedt duurzame, decoratieve, geluidsabsorberende oplossingen waarmee een prettige ruimteakoestiek - en daarmee een prettige ruimtebeleving - gerealiseerd wordt en waarbij gezondheid en welzijn centraal staan.

« Nieuws overzicht