BREEAM ‘outstanding’ met sfeervolle houten toepassing

Nieuw kantoor voorzien van het Derako massief houten grill systeem

Wandafwerking is meer dan alleen functioneel. Het werkt sfeerbevorderend, geluidsabsorberend en werkt bij aan de juiste beleving van een ruimte. Hout creëert een prettige en warme uitstraling die positief bijdraagt aan de creativiteit en sociaal gedrag van mensen.

Houten wanden en plafonds

Vanuit die gedachte is een groot kantoorgebouw voor 1000 medewerkers voor Vanderlande te Veghel gerealiseerd. Dit is het tweede kantoor voor Vanderlande aangezien het eerste Gebouw 50 al snel te klein werd door de enorme groei binnen dit bedrijf. Het Gebouw 60 is ruim 15.000 m2 groot. Het doel was om het hoogste duurzaamheidslabel te realiseren, CO2-neutrale BREEAM ‘Outstanding’ gecertificeerd kantoor. Het Gebouw 60 sloot daarbij perfect aan bij de houten wand- en plafondafwerking die Derako biedt.  

In dit kantoorgebouw heeft Derako in totaal 4.170 m2 Derako Grillsysteem in FSC® gecertificeerd hout, type African Ayous en Grenen geleverd. Ruim 3.500 m2 is in het gebouw als plafonds en wanden toegepast en 670 m2 als buitenplafonds.

Grill systeem met een natuurlijke beleving vanaf de voorgevel

Bij het Derako grill systeem worden de latten onderling gefixeerd met aluminium of kunststof flexibele deuvels. Op die manier ontstaat visueel één vlak, dat zonder onderbrekingen doorloopt van wand naar plafond. Als je aankomt in de centrale hal is dit duidelijk te zien en wordt je oog gelijk naar boven getrokken. Op deze manier komt alles samen in één vloeiend geheel. Dit begint ook al vanaf de voorgevel. De vijf immens hoge bomen van cortenstaal lijken de gevel als het ware te ondersteunen. Deze knipoog naar de natuur zet de juiste toon voor de massief houten beleving onder de gevel welke wordt doorgetrokken in de achterliggende ruimte.  

Duurzame projectoplossingen C2C, BREEAM en LEED

Zoals bij dit project zijn de meeste Derako systemen op maat gemaakte projectoplossingen, met integrale systeemgarantie. Het ontwerp van de architect is altijd leidend. Derako biedt een brede range van acht productlijnen startend bij kosteneffectieve standaardoplossingen tot de meest exclusieve organische vormen. Hierdoor creëer je een oplossing beschikbaar voor elke ruimte, behoefte en budget, waarbij het mogelijk is om de unieke grondstof massief hout in nog meer gebouwontwerpen toe te passen.

Alle systemen zijn C2C Silver gecertificeerd en dragen bij aan het verkrijgen van credits binnen BREEAM en LEED. Ontdek naast de Derako grill productlijnen ook de lineaire systemen en creëer een bijzonder massief houten wand of plafond voor uw project.

« Nieuws overzicht