Caparol introduceert snel regenvaste buitenmuurverf

Al na 20 minuten droogtijd bestand tegen regen

Caparol introduceert een nieuwe buitenmuurverf onder de naam AmphiKlima. Dit product is onder normale omstandigheden al na 20 minuten droogtijd bestand tegen regen. Daarmee leent de verf zich bij uitstek voor het grillige Nederlandse weer. Caparol speelt met AmphiKlima bovendien in op de klimaatverandering die ook in ons land merkbaar wordt.

Snelle bescherming

AmphiKlima is zo snel regenvast dankzij de Early Rain Protection technologie. Dit zorgt ervoor dat weersomstandigheden minder invloed hebben op de planning van vastgoedonderhoud. De doorlooptijd van grote en kleine onderhoudsprojecten zal in de praktijk lager uitvallen met de toepassing van AmphiKlima.

Klimaatverandering

Nederland heeft in toenemende mate te maken met de gevolgen van klimaatverandering. Steeds vaker slaat het weer in korte tijd om. Onder zulke omstandigheden biedt het gebruik van snel regenvaste buitenmuurverf belangrijke voordelen. Bij een temperatuur van 20 graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheid van 65% is Caparol AmphiKlima al na twintig minuten regenvast. Een andere belangrijke eigenschap van het nieuwe product is een hoge CO2-remming. De verf vertraagt daardoor het carbonatatieproces van beton.

Geschikt voor extreme temperaturen

In de Nederlandse zomers zijn tropische temperaturen geen uitzondering meer. Standaard buitenmuurverven zijn te verwerken tussen 5 graden en 30 graden Celsius. De verwerkingsmogelijkheden van Caparol AmphiKlima zijn aanzienlijk ruimer. Schilders kunnen de buitenmuurverf toepassen bij temperaturen tussen 2 graden en 40 graden Celsius. Op warme zomerdagen hoeft de verf dus geen reden meer te zijn om het werk te onderbreken.

Internationaal erkend topmerk

Caparol heeft sinds jaar en dag een internationaal erkende reputatie als het om muurverven gaat. Vakschilders in heel Europa beschouwen het merk als toonaangevend voor zowel binnen- als buitenmuurverven. Met AmphiKlima voegt Caparol een bijzonder product toe aan een toch al indrukwekkend assortiment.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie