Een lust voor het oog, een genot voor het oor

Knauf Insulation introduceert binnenkort nieuwe akoestische wand- en plafondpanelen

Ultieme creatieve vrijheid, passend in een duurzaam ontwerp en zeer hoge akoestische prestaties? Dat bieden de Organic wand- en plafondpanelen van Knauf Insulation, die sinds vorig jaar verkrijgbaar zijn in Nederland. Ze zijn in elke kleur te bestellen, maar ook te voorzien van prints of 3D frezingen. Daarmee maak je van een akoestisch plafond of wandelement een volwaardig onderdeel van je interieur.

Nieuwe producten voor extra akoestische prestaties

Geluidsbeheersing neemt in belang toe. Daarom introduceert Knauf Insulation dit najaar voor het merk Organic een serie nieuwe producten; voor extra hoge akoestische prestaties. De drie koplopers van het productgamma zijn Organic Sound Elements, Organic Sound Factory en Organic Sound 3D. Alle producten worden gemaakt van duurzaam PEFC gecertificeerd hout en met een vezelbreedte van 1 mm. Ze hebben een geluidsabsorptie van αW max. 0,80 en vallen in Brandklasse B-s1,d0.

Organic Sound Elements

Organic Sound Elements is een modulair systeem waarmee je prachtige akoestische plafondeilanden samenstelt. Het bestaat uit los te koppelen houtwolcement componenten met een opstaande rand van 125 mm. De basiselementen zijn leverbaar in afmetingen van 1200 x 1200 mm tot 3600 x 3600 mm. Het systeem wordt opgebouwd met een standaard CD 60 draagsysteem met TX drive schroeven. 

Organic Sound Factory

De Organic Sound Factory is een los, verticaal houtwolpaneel verkrijgbaar in diverse afmetingen met een fraai kaderloze minimalistische uitstraling. Verschillende houtwolpanelen kun je samen als baffle onder elkaar plaatsen voor verbetering van de akoestiek in hoge ruimtes. Alle panelen zijn met rechte zijden afgewerkt. 

Organic Sound 3D

Organic Sound 3D is een akoestische wandcompositie die bestaat uit zes of negen vierkante of rechthoekige houtwolpanelen van 600 x 600 mm. Aan de hand van verschillende hoogteafmetingen creëer je moeiteloos een indrukwekkend 3D-effect. Het aluminium frame geeft een verfijnde afwerking van de verschillende panelen in de compositie.

Neem gerust een kijkje op de website voor meer informatie. De verwachte introductiedatum is 1 november 2021.

« Nieuws overzicht