Een parkeergarage met allure

Massief houten grill plafondsysteem voor parkeergarage de Blauwe Boulevard in Hasselt

Ook Hasselt is voortaan een ‘stad aan het water’. In deze plaats in België is aan het kanaal het project Quartier Bleu gerealiseerd. Een megaproject met een bijzondere uitstraling welke residenties, appartementen, stadswoningen, retail- en horecazaken en een ondergrondse parkeergarage voor 2.350 auto’s omvat. De toegangsruimte van de parking heeft door de toepassing van massief hout een allure verkregen die je in weinig andere parkeergarages zal ervaren.

Het ontwerp van Quartier Bleu

De architectuur van het gehele project is hedendaags. Het omvat vanuit de winkelboulevard, de kade en het stadskwartier drie verschillende sferen. Er is gewerkt met beige-grijze natuursteen, roodbruin metselwerk, beton en diverse details van hout. Het Hasseltse conceptbureau Creneau International heeft een deel van het interieurontwerp verzorgd waaronder de horecagelegenheden en “The Connector”, de verbindingsruimte tussen de ondergrondse parkeergarage, de winkels en de restaurants.

“The Connector”, gekozen voor massief hout

Het meest atypische materiaal dat Creneau gebruikte is zonder twijfel het massief hout. Creneau International licht dit toe: “Het hout zorgt voor een geweldig effect. Andere eyecatchers zijn ongetwijfeld de plafondkoepels die ondergronds daglicht nabootsen. Ze geven ‘The Connector’ een buitenaards tintje.” De koepels zijn geïntegreerd in een 1.100 m2 massief houten Derako grill plafond van Europees grenenhout. De montage van de plafonds is verzorgd door Jansen the Building Company die de volledige afwerking van de parkeergarage de Blauwe Boulevard heeft verzorgd. Het gehele systeem is in samenwerking met onze partner in België gerealiseerd.

Het Derako grill plafond

Het toegepaste systeem is het Derako Grill Pro-line massief houten plafondsysteem. Dit systeem wordt geheel op maat vervaardigd en met een legplan geleverd. Grill Pro-line, maar ook de Grill Exclusive-line en Grill Cloak Wood zijn systemen waarbij het ontwerp van de architect altijd het uitgangspunt is. Hierbij kunnen, zoals in dit project, bijzondere plafondvormen worden gerealiseerd en is er een ruime keuze aan houtsoorten. Het Pro-line systeem laat gewelfde en schuine plafondvormen toe en vanuit de Exclusive-line kunnen er zelfs grill waaiervormen en geronde hoeken worden gerealiseerd. Cloak Wood is een innovatie in massief houten plafonds. Binnen dit systeem zijn de grill latten gemaakt van massief hout met een afwerking van houtfineer naar keuze. Heeft u een project met budgetrestricties en wilt u graag massief hout toepassen? Dan heeft Derako de Grill Base-line; een aantrekkelijk geprijsde variant van het grill plafondsysteem.

Projectoplossingen op maat of gestandaardiseerd

Derako biedt projectoplossingen op maat. Bij het Pro-line, Exclusive-line en Cloak Wood systeem ontvangt u volledige support vanaf de oriëntatiefase tot en met de engineering en installatie. Bij de meer gangbare Base-line, zijn standaard paneeloplossingen snel te realiseren. Alle systemen zijn C2C Silver gecertificeerd en de Derako systemen kunnen ook een substantiële bijdrage leveren aan het behalen van credits binnen BREEAM en LEED.

Ontdek naast de Derako grill productlijnen ook de lineaire systemen en creëer een bijzonder massief houten plafond voor uw project. Kijk op de website voor meer informatie. 

« Nieuws overzicht