Het metalen binnenplafond mag echt weer gezien worden

Van strakke rooster-structuren tot lineaire of gebogen vormen

Lange tijd was de rol van het binnenplafond op zijn hoogst bescheiden te noemen. Waar moderne architectonische stijlen zich afwisselden, bleven plafonds op esthetisch gebied vaak achter. Zo’n zestig jaar geleden bracht Hunter Douglas Architectural als een van de eersten een metalen plafond op de markt, waarmee een breed scala aan mogelijkheden vrijkwam. Van strakke roosterstructuren tot lineaire of gebogen vormen in alle mogelijke kleuren; de mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos.

Veelzijdige toepassing

In al die jaren zijn Metal Ceilings van Hunter Douglas een begrip geworden, en worden deze op steeds meer verschillende manieren toegepast. In de loop der jaren heeft het assortiment aan mogelijke vormen zich steeds meer uitgebreid, en momenteel zijn Metal Ceilings te verkrijgen in een grote hoeveelheid verschillende soorten, maten en coatings. Een veelzijdig product kan rekenen op een grote verscheidenheid aan toepassingen.

Duurzaam en functioneel

De metalen plafonds zijn verkrijgbaar in een veelvoud van verschillende vormen, materialen en afwerkingen. Het is een duurzaam en tegelijkertijd zeer functioneel product. De duurzaamheid zit hem in het feit dat onze plafonds lang meegaan en van materiaal gemaakt zijn dat gemakkelijk gerecycled kan worden. Zo’n tachtig procent van de Metal Ceilings-lijn is gemaakt van aluminium, de rest van staal of roestvrijstaal.

Akoestiek door middel van perforaties

In ruimtes waar veel mensen bij elkaar komen is een goede akoestiek zeer belangrijk. De plafonds zijn heel fijn geperforeerd en achter de panelen is een laag akoestisch non-woven geplaatst, waardoor geluid geabsorbeerd in plaats van weerkaatst wordt.

Bijna oneindige variaties mogelijk

De metalen plafonds van Hunter Douglas Architectural zijn beschikbaar in een groot aantal verschillende variaties, kleuren en afwerkingen. Tegenwoordig is het plafond onderdeel van het design, waardoor er door architecten naar hartenlust geëxperimenteerd wordt met verschillende mooie designs.
 

De metalen plafonds van Hunter Douglas Architectural passen door hun kwaliteit, flexibiliteit en mogelijkheden perfect in die groeiende trend. Kortom: het plafond mag echt weer gezien worden.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie