Ken je het verschil tussen ‘gewoon’ en prefab isoleren met BENG?

Knauf Insulation introduceert nieuwe isolatiediktes van Naturoll om flexibel te kunnen blijven isoleren met prefab producten

Wie nog nooit heeft gehoord van BENG (Bijna Energieneutrale Gebouwen), heeft waarschijnlijk geleefd onder een steen of werkt niet in de bouw. Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat deze regelgeving van kracht is sinds 1 januari dit jaar. Toch is er feitelijk voor de ‘gewone’ bouw niet zo gek veel veranderd. Er was een correctiefactor van ongeveer 5% maar die is nu vervallen. Per saldo is dat geen groot verschil met de nu iets hogere eis voor Rc-waarde van dak of gevel. 

Verschil tussen ‘gewone’ en prefabindustrie

In de prefabindustrie is dat anders. Daar gold altijd al een lagere correctiefactor van 3%. Dus prefab producten moeten nu wél aan die hogere eisen voldoen. In de praktijk betekent dit een iets dikkere isolatie van 5 mm. Als je prefab dak- of gevelelement perfect was afgestemd op de houthoogte en het houtpercentage, dan heb je hier waarschijnlijk geen ruimte voor en dus een uitdaging ... Gelukkig hoeft dat geen probleem te zijn.

Isoleren en flexibel combineren

Daarom introduceert Knauf Insulation nu een aantal extra diktes van elk type Naturoll, zodat bouwers flexibel kunnen blijven bouwen binnen BENG. Het gaat om totaal 8 extra diktes van de Naturoll 032 (2), 033  (3), 035 (2) en de Naturoll 037 (1). Architecten behouden hun vrijheid en bouwers kunnen nog altijd mee met elke eis. Zo maken we het met extra diktes voor de prefabindustrie eenvoudig om flexibel te blijven bouwen. 
 

Bekijk op onze prefab dak - en/of gevelpagina welke combinaties wij aanraden voor jouw constructie.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie