FOAMGLAS® T3+ isoleert net zo goed als andere minerale isolatie

De beste op de markt

Van zijn buitengewone duurzaamheid, zijn unieke vuurweerstand en zijn uitzonderlijke drukvastheid hoeven de meesten niet meer te worden overtuigd. Maar cellulair glas isoleert minder goed, zo wordt weleens beweerd. Mis! FOAMGLAS® T3+ heeft een lambdawaarde van 0,036 W/mK. Daarmee is FOAMGLAS® de beste cellenglas isolatie op de markt en presteren T3+-isolatieplaten net zo goed als andere minerale isolatie.

FOAMGLAS® onderscheidt zich van andere isolatiematerialen door zijn unieke combinatie van buitengewone eigenschappen, zoals een uitzonderlijke brandweerstand en levensduur, een ongekende druksterkte en … een uitstekende thermische isolatiewaarde. Door een optimalisatie van het fabricageproces is de fabriek in Tessenderlo er in 2018 immers in geslaagd T3+ te produceren. Dat zijn platen met een maximale dikte van 200 mm en een lambdawaarde van 0,036 – dat is ongeveer 12,5% beter dan zijn voorganger T4+ (λ=0,041). Met T3+ doet FOAMGLAS® niet meer onder voor andere soorten minerale isolatie.

Winst in tijd en kostprijs

“Voor de productie van T3+ wordt minder glas gebruikt, waardoor de isolatieplaten nog meer cellen met stilstaande lucht bevatten, en dus nog beter isoleren”, verklaart managing director Benelux Frank Vanhove. “En dat zonder afbreuk te doen aan de druksterkte van de platen, want het innoverende productieproces zorgt tevens voor een fijnere celstructuur. Dankzij de uitstekende isolatiewaarde kan met FOAMGLAS® T3+ in minder lagen, of in een geringere dikte worden geïsoleerd, terwijl toch kan worden voldaan aan de opgelegde thermische eisen. Dat levert winst op in tijd en kostprijs. Sinds de lancering is er dan ook veel vraag naar T3+-platen.”

Uitstekende lambdawaarde blijft behouden

De grote troef van FOAMGLAS®-isolatie is dat het zijn uitstekende lambdawaarde blijft behouden in de tijd. Dat bewijzen zowel studies, zoals die van het Forschungsinstitut für Wärmeschutz in München, als tal van referentieprojecten. Het thermisch isolerend vermogen van FOAMGLAS® blijft constant, zelfs na 50 jaar. 

Deze buitengewone eigenschap dankt FOAMGLAS® aan zijn specifieke bouwfysische structuur. De miljoenen glascellen waaruit cellulair glas is samengesteld, zijn hermetisch gesloten, water- en dampdicht en uitermate vormvast. Dat maakt FOAMGLAS®-isolatie niet enkel ongevoelig voor water(damp), krimp, schimmel, corrosie en temperatuurwisselingen. Het zorgt er ook voor dat de thermische eigenschappen van cellenglas isolatie niet verminderen. Een grote troef zowel in de bouw als de industrie. Meer uitgebreide informatie hierover vindt u in de tekst: Wat is cellulaire glasisolatie ?

Heel veel toepassingen

Frank Vanhove: “Door T3+ zijn we erin geslaagd, naast onze specialisatie in platte daken, verder te groeien in alle delen van de gebouwschil, zoals de gevel en binnentoepassingen. FOAMGLAS® T3+-isolatieplaten bieden niet enkel een antwoord op een steeds betere energie-efficiëntie, maar ook op het beter beheren van de totale kostprijs van een gebouw: niet alleen de prijs van de bouw zelf, maar ook de onderhouds- en operationele kosten tijdens de hele levensduur ervan. Geen enkel isolatiemateriaal staat garant voor zo weinig onderhoudskosten en zo’n langdurige bescherming. Na vele decennia is cellenglas isolatie nog altijd even droog en doeltreffend als op het moment dat het werd geplaatst.”

FOAMGLAS® T3+-isolatieplaten kunnen worden gebruikt voor de hele bouwschil, van het dak tot ondergrondse muren en vloeren, en voor de meest uiteenlopende toepassingen: van scholen, ziekenhuizen, musea tot veeleisende omgevingen zoals zwembaden, wasserijen en grootkeukens.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie